GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μην αφήνεις ποτέ μια πολιτική διαπραγμάτευση αποκλειστικά στα χέρια των σελέμπριτι!...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Θα σου πω ένα επαγγελματικό μου μυστικό: οι celebrities συμβάλουν (: είναι χρήσιμοι) στην διαμόρφω...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Θα σου πω ένα επαγγελματικό μου μυστικό: οι celebrities συμβάλουν (: είναι χρήσιμοι) στην διαμόρφωση αναφερόμενης ταυτότητας πριν από κάθε πολιτική διαπραγμάτευση, στον σημερινό κόσμο της lifestyleπαγκοσμιοποίησης, αλλά είναι τρομερό λάθος να αφήσεις στη συνέχεια αυτή την διαδικασία αποκλειστικά στα χέρια τους!

Γιατί είναι λάθος; Διότι φίλοι, κυβερνώντες στην Ελλάδα μας, τότε την διαπραγμάτευση δεν κάνουν οι celebrities, αλλά ουσιαστικά οι επαγγελματίες celebrators, οι οποίοι κατασκευάζουν αυτούς τους συγκεκριμένους πολιτικούς-celebrities, όπως ακριβώς κατασκευάζουν όλες τις υπόλοιπες «διασημότητες» ως TV-Personality!

Ποιοι είναι οι celebrators στην περίπτωση του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη; Σίγουρα όχι ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ! Ποιοι είναι οι celebrators στην περίπτωση του κ. Βαρουφάκη, λοιπόν και τι συμφέροντα εξυπηρετούν, αφού δεν είναι αυτοί καθ’ εαυτοί που κυβερνούν; Επιμένω, και δεν είναι δύσκολο να τους βρείτε, όσοι ενδιαφέρεσθε. Αναζητήστε τους σε αυτό που θα αποκαλούσε ο C. Wright Mills, ως case study στο εξαιρετικό του πόνημα «The power Elite» - διάβασε αυτό το βιβλίο αναγνώστη μου! – ελληνική «cafe society», η οποία είναι οργανικά (: δορυφορικά για την ακρίβεια) συνδεδεμένη με την διεθνή «cafe society» της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης.

Μακριά από εμένα η συνομωσιολογία, η μεταφυσική και άλλες χυδαιότητες αυτού του είδους! Σας παρακαλώ μην με «λερώσετε» με τέτοιες αηδίες! Εγώ μιλώ αυστηρά πολιτικά και πραγματιστικά: οι celebrities στην πολιτική διαπραγμάτευση είναι χρήσιμοι στην αρχή, ως ερέθισμα, ως ύφος, ως μορφές που θα διαμορφώσουν ισχυρή αναφερόμενη ταυτότητα για το κάθε μέρος της διαπραγμάτευσης, αλλά μέχρι εκεί!

Από εκεί και έπειτα οι celebrities ενδιαφέρονται συνειδητά ή ασυνείδητα να αναπαράγουν την δική τους προσωπική εικόνα, συντηρώντας εναγωνίως το πρεστίζ που δόμησαν για αυτούς οι celebrators των ΜΜΕ. Αν δεν το πράξουν θα χάσουν την ίδια τους τη δουλειά – τη θέση τους στην συγκεκριμένη διαπραγμάτευση και την συγκεκριμένη θέση τους στην κυβερνητική δομή, που ορίζει αντικειμενικά τον ρόλο τους ως διαπραγματευτές.

Στον βαθμό, λοιπόν, που εισέρχεσαι στον πυρήνα των διαπραγματεύσεων πρέπει να τοποθετήσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αντι-σελέμπριτι προσωπικότητες. Αφήνεις τότε τους celebrities στον κόσμο των ΜΜΕ, να συνεχίσουν όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση να κάνουν το σόου τους, ενώ παράλληλα περνάς το βάρος της διαπραγμάτευσης στους αντι-σελέμπριτι, τους οποίους προστατεύεις από την διασημότητα. Πολιτικώς ορθά το λέω, στην πραγματικότητα τους βάζεις να «ορκιστούν σιωπή» και τους απαγορεύεις την έκθεση στα ΜΜΕ!

Έτσι η διαπραγμάτευση κινείται σε δύο επίπεδα: (1) στο επίπεδο των ΜΜΕ και των υψηλών πολιτικών-πρεστίζ, όπου αφήνεις τον κ. Βαρουφάκη να αναπτύξει το ταλέντο του και (2) στο επίπεδο των διπλωματικών κινήσεων και ουσιαστικών διαβουλεύσεων, όπου τοποθετείς τους αντι-σελέμπριτι διαπραγματευτές. Αν δεν το πράξεις σύντομα, θα είναι οι celebrators του κ. Βαρουφάκη που, με lifestyle-ίστικο τρόπο στα οικονομικά, θα μορφοποιήσουν το ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης. Και ουσία δεν είναι απλώς το «γράμμα» της συμφωνίας, αλλά κυρίως η νέα σχέση που δομείται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ευρωπαϊκής/υπερεθνικής δομής, έξω και πέρα από τον χώρο της εφήμερης εντύπωσης και του γκλάμουρους!

5 σχόλια

  1. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ :
    ΟΜΟΡΦΟΣ..ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ..ΜΕ ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ..ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΣΑΝ ΜΠΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ :
    ΟΜΟΡΦΟΣ..ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ..ΜΕ ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ..ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΣΑΝ ΜΠΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ :
    ΟΜΟΡΦΟΣ..ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ..ΜΕ ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ..ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΣΑΝ ΜΠΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ :
    ΟΜΟΡΦΟΣ..ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ..ΜΕ ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ..ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΣΑΝ ΜΠΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ :
    ΟΜΟΡΦΟΣ..ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ..ΜΕ ΚΑΤΑΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ..ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΙ ΣΑΝ ΜΠΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση