GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος η κυβέρνηση"

Υπέρ της παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος τάσσεται ο πρώην υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτως ώστε η χώρα να μην μείνει απροστάτ...

Υπέρ της παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος τάσσεται ο πρώην υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτως ώστε η χώρα να μην μείνει απροστάτευτη.

Μιλώντας στον Real FM, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε κατηγορηματικά: "Η άποψή μου είναι σαφής. Η κυβέρνηση πρέπει έστω και σήμερα να ζητήσει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος". "Αυτό το οποίο δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συμβεί είναι η χώρα την 1η Μαρτίου να βρεθεί απροστάτευτη. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και φυσικά να δυσχεράνει και τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου", σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: "Αν τώρα την παράταση θέλουμε να τη βαφτίσουμε γέφυρα ή να είμαστε δημιουργικοί στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσουμε αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να στο κάνει. Αλλά τονίζω στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρχει μία συμφωνία η οποία θα δώσει στη νέα κυβέρνηση τον απαραίτητο χρόνο τον οποίο ζητά προκειμένου να διαπραγματευτεί την ουσία του προγράμματος. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι μου έκανε εντύπωση ο βαθμός μη προετοιμασίας της κυβέρνησης στα ζητήματα αυτά, θα το σχολιάσουμε σε άλλη χρονική συγκυρία αυτό. Αυτό το οποίο επείγει είναι να μη βρεθεί η χώρα στον αέρα μετά το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου και νομίζω ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτή τη στιγμή, και σ' αυτό θα παράσχει στήριξη και η ΝΔ χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις ή άλλες αναφορές, κυβιστήσεις ή προσπάθειες να περιγράψουμε την κατάσταση με υποτιμητικούς όρους, δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα, το ζητούμενο είναι να μην κινδυνεύσει η άμεση χρηματοδότηση της χώρας, γιατί αυτό αυτή τη στιγμή διακινδυνεύεται".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε και την απουσία αρκετών συναδέλφων του στο κόμμα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα: "Βεβαίως και με ενόχλησε και δεν πρέπει να επαναληφθεί".

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση