GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Νεκρή η εκεχειρία και οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία

Παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός (που βέβαια δεν είναι η πρώτη, ούτε η πρώτη φορά που παραβιάζεται), το Ντεμπάλτσεβε στην ανατο...

Ουκρανία: Νεκρή η εκεχειρία και οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία

Παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός (που βέβαια δεν είναι η πρώτη, ούτε η πρώτη φορά που παραβιάζεται), το Ντεμπάλτσεβε στην ανατολική Ουκρανία, πόλη υψηλής στρατηγικής σημασίας, συνταράζεται από σφοδρότατες συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν σχεδόν το σύνολο του στρατηγικής σημασίας διαμετακομιστικού κόμβου Ντεμπάλτσεβε.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες της 101ης ταξιαρχίας και του 8ου συντάγματος αιχμαλωτίστηκαν από τους αντάρτες αφού εξάντλησαν τα αποθέματα των πυρομαχικών τους κατά τη διάρκεια των μαχών.

Απειλούν οι Ηνωμένες Πολιτείες

Τη Ρωσία δείχνουν πίσω από την συνέχιση των συγκρούσεων στην Ουκρανία οι Ηνωμένες πολιτείες και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, απείλησε τη Μόσχα. Μιλώντας με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, ο Μπάιντεν προειδοποίησε πως αν η Μόσχα συνεχίσει να παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ, μόλις τρεις ημέρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, "το τίμημα για τη Ρωσία θα είναι πιο βαρύ".

Η παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή βάσει των συμφωνιών του Μινσκ που συνήφθησαν στις 12 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώθηκε επισήμως από τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), επισήμαναν οι δύο ηγέτες στη διάρκεια της συνομιλίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση