GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Κύπριοι στηρίζουν... Τσίπρα και Βαρουφάκη

Η στάση της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της φαίνεται να βρίσκει πολλούς υποστηρικτές στην Κύπρο. Σύμ...

Οι Κύπριοι στηρίζουν... Τσίπρα και Βαρουφάκη

Η στάση της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της φαίνεται να βρίσκει πολλούς υποστηρικτές στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του IMR/Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την οποία παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα "Σημερινή", οι Κύπριοι θεωρούν θετικές τις εξελίξεις που δρομολόγησε η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και η πλειοψηφία έχει θετική άποψη τόσο για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, ως πολύ ή αρκετά καλές κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών τις θέσεις που εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε όλα τα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά την οικονομία, μόνο τρεις στους δέκα Κύπριους πιστεύουν ότι δεν είναι καλές. Θετική εντύπωση έχουν οι Κύπριοι και σε σχέση με τις θέσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας για την τρόικα και το μνημόνιο, με το 27% να τις θεωρεί πολύ καλές και το 28% αρκετά καλές.

Οι Κύπριοι προσφέρουν μεγάλη στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, σε σχέση με τους χειρισμούς της στην επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου. Το ποσοστό αγγίζει το 86%, με μόλις 14% να δηλώνει το αντίθετο.

Ξεκάθαρη είναι η θέση των Κυπρίων πως η Λευκωσία θα πρέπει να στηρίξει τις θέσεις της Αθήνας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στους οποίους συμμετέχει. Εννέα στους δέκα πολίτες αναμένουν από την κυπριακή κυβέρνηση να στέκεται στο πλάι των εκπροσώπων της Ελλάδας, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 7%.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη των Κυπρίων για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον Κύπριο ομόλογό του. Ενώ οι θέσεις που εκφράζει ο Γιάννης Βαρουφάκης αξιολογούνται ως πολύ ή αρκετά καλές από την πλειοψηφία των Κυπρίων, ο Χάρης Γεωργιάδης δεν συγκεντρώνει ούτε το μισό ποσοστό αντίστοιχων απαντήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας αποτιμάται θετικά για τις θέσεις του από το 73%, ενώ ο Κύπριος υπουργός από το 35%. Το 39%, μάλιστα, αξιολογεί τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη ως "καθόλου καλές", ενώ αυτή την εκτίμηση διατυπώνει για τον κ. Βαρουφάκη μόνο ένας στους δέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση