GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουλτς: Ο Τσίπρας να αφήσει τον προεκλογικό λόγο, είναι πρωθυπουργός

Να «εγκαταλείψει τον προεκλογικό λόγο» και να αναλάβει «το ρόλο του πρωθυπουργού» καλεί ο Μάρτιν Σουλτς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος τ...

Σουλτς: Ο Τσίπρας να αφήσει τον προεκλογικό λόγο, είναι πρωθυπουργός

Να «εγκαταλείψει τον προεκλογικό λόγο» και να αναλάβει «το ρόλο του πρωθυπουργού» καλεί ο Μάρτιν Σουλτς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί ότι «αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση».

Λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε συνέντευξη στη εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου καλώντας τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σουλτς τον χαρακτηρίζει ως έναν «λογικό άνθρωπο με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις», ο οποίος όμως «θα πρέπει να εγκαταλείψει τον προεκλογικό του ρόλο, που του επιβάλλει να εφαρμόσει με κάθε κόστος το πρόγραμμα του κόμματός του, και να αναλάβει το ρόλο του πρωθυπουργού».

«Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σουλτς.

Υποστήριξε πάντως πως αν η Αθήνα φορολογήσει πολύ τους πλούσιους και καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, θα τον έχει στο πλευρό της. Στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση