GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σκίτσο της "Αυγής" που εξόργισε τους Γερμανούς...

Την έντονη αντίδραση εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας προκάλεσε σκίτσο της Αυγής, στο οποίο ο Β. Σόιμπλε παρουσιάζεται...

Την έντονη αντίδραση εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας προκάλεσε σκίτσο της Αυγής, στο οποίο ο Β. Σόιμπλε παρουσιάζεται ντυμένος με στρατιωτική στολή των ναζί και αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα. Όπως διαβάζουμε στο Ρόιτερς, ο Μάρτιν Ζέγκερ εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού δήλωσε αηδιασμένος από το σκίτσο και συμπλήρωσε. "Πάντα προκρίνω το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, αλλά σε προσωπικό επίπεδο βρίσκω το σκίτσο προσβλητικό και ο σκιτσογράφος θα έπρεπε να ντρέπεται".
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο πίσω φύλλο της Αυγής και παρουσίαζε τον Σόιμπλε σε στολή Ναζί στρατιωτικού με τίτλο "Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε". Ο Γερμανός πολιτικός έλεγε "Επιμένουμε στο σαπούνι από το λίπος σας... συζητάμε για το λίπασμα από τις στάχτες σας!"
Πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα Μέρκελ και Σόιμπλε παρομοιάζονται με αξιωματικούς του Τρίτου Ράιχ, κάτι που σημειώνει και το δημοσίευμα του Ρόιτερς. Το άρθρο αναφέρεται σε σχέσεις που έχουν οξυνθεί ανάμεσα στις δύο χώρες από την ημέρα που ανήλθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως μεταξύ άλλων, η νέα κυβέρνηση αξιώνει από τη Γερμανία και τις αποζημιώσεις από το κατοχικό δάνειο που επιβλήθηκε στη χώρα από τις δυνάμεις κατοχής.
Πάντως ο σκιτσογράφος της Αυγής Τάσος Αναστασίου, μοιάζει να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον κ. Σόιμπλε τον οποίο εμφανίζει για μια ακόμη φορά στο περασμένο φύλλο με την ίδια στολή. "Γι' αυτές τις ρημάδες τι αποζημιώσεις, είπα στην Άνγκελα να φανούμε μεγαλόψυχοι και να μην τις διεκδικήσουμε! Χάρισμά σας" γράφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση