GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιούνκερ: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα πρέπει να φύγει από την ΕΕ

H Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ, γιατί τότε θα έπρεπε να βγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δε θα το ήθελε κανένας, τόνισε χθες ...

Γιούνκερ: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα πρέπει να φύγει από την ΕΕ

H Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ, γιατί τότε θα έπρεπε να βγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δε θα το ήθελε κανένας, τόνισε χθες ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Λάθη επιρρίπτει στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ωστόσο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό wirtsaftswoche ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν πρόκειται να συμβεί.

Σε ερώτηση για τη στάση που κράτησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Βαρουφάκης απέναντι στους εταίρους επί σειρά εβδομάδων και κατά πόσο κρίνονται ως «άπειροι» ή «τολμηροί» ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι «ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συναντήσει υψηλά επίπεδα εμπειρίας, ωστόσο δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε βιαστικα συμπεράσματα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κομισιόν σημείωσε ότι το κλίμα μεταξύ της Ευρώπης και της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι φιλικό και να αποκλιμακωθεί η ένταση. 

«Η κυβέρνηση στην Ελλάδα διαθέτει κατά τεκμήριο το πλέον έμπειρο πολιτικό προσωπικό στην επιλογή λέξεων» σχολίασε δηκτικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι «εάν ένας πρωθυπουργός μέσα σε μία εβδομάδα δύο φορές με τις δηλώσεις της κυβέρνησής του καταφέρνει να προσβάλει τη Γερμανία, τότε αυτό δεν είναι ένδειξη πολιτικής ικανότητας. Αντίθετα αναζωπυρώνει τη δυσαρέσκεια του Βερολίνου.

Επιπλέον, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι από κοινού με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εργάζονται για την επιτυχή ολοκλήρωση της επέκτασης της δανειακής σύμβασης. Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση για ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Ελλάδα.

«Θα δουλεύω μέρα και νύχτα ασταμάτητα για αυτό ώστε να υπάρχει η αναγκαία κοινωνική ισορροπία στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο παράλληλα ότι θα πρέπει να τηρούνται όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους ευρωπαίους εταίρους. Αυτό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νέας συμφωνίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

2 σχόλια

  1. άκουσε γιούνκερ. Εμείς είμαστε στην ευρώπη εδώ και 3000 χρόνια. Εσείς πού είσασταν; Μάλλον πάνω στα δέντρα. Το ότι Ευρώπη και ευρώ έχουν ελληνικές ρίζες δεν μπορείς να μας βγάλεις από πουθενά. Οι ρίζες μας επεκτάθηκαν και γίναν και δικές σας, τώρα δεν μπορείτε να μας κουνάτε το δάκτυλο γιατί θα σας το κόψουμε, όπως θα κόψουμε την ευρώπη και το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος...

    Όπως είναι το χρήμα σήμερα ξέρετε πολύ καλά . Γιούνκερ,oτι σε 7-10 δεν θα υπάρχει ,θα είναι ΜΌΝΟ για τα μουσεία...

    Η Παγκοσμιοποίηση και η ισότητα τον ΛΑΏΝ στο Πλανήτη θα έλθει ΜΌΝΟ με το ηλεκτρονικό ΧΡΉΜΑ ,(που ίσως βρεθεί μέσα στο σώμα μας από ένα μικροτσίπ) ΕΣΤΙ ούτε φοροδιαφυγή θα υπάρχει ούτε μαύρο χρήμα ..Μα θα μου πει κάποιος τους μύθους (σατανάδες και της βλακείες τον παπατζιχαντιστών) τις οποίες δεν της λαμβάνω καθόλου υπόψιν ,διότι το ΜΑΎΡΟ ΧΡΉΜΑ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ είναι κάνει μερικούς πλούσιους και πολλούς φτωχούς ΜΕ ΆΠΑΤΗ ,ΕΝΩ σεισάχθεια δεν θα γίνει ΠΟΤΕ αν δεν βάλουμε ΜΕΣΑ στο παιγνίδι ΚΑΙ την τεχνολογία ..

    Θα πει κάποιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.τ.λ,,ΣΩΣΤΆ θα πω και εγώ, ΟΜΩΣ επειδή δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ ούτε θα υπάρξουν ..Οι σύγχρονοι νομοθέτες θα πρέπει προφυλάξουν την διαφορετικότητα του ανθρώπου (σεξουαλικές προτίμησης, θρησκεία, χρώμα, ΑΜΕΑ , την ελευθερία ιδεών κ.τ.λ) ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ να είναι αμείλικτος για την παιδεραστία, κτηνοβασία, τρομοκρατία, φοροκλοπή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος από όποια
    πηγή ...

    (ΑΝ ξέρει κάποιος ότι είμαι δίκαιος νομοθέτης άλλα στο κρεβάτι μου έχω μια διαφορετική στάση χωρίς να ενοχλώ ΔΕΝ θα πρέπει να χλευάζουμε?... και αν φαίνομαι ο κύριος συνετός και τα αρπάζω ΜΑΎΡΑ η είμαι παιδεραστής η τρομοκράτης ΘΑ με δεχόταν η κοινωνία ΜΕΡΧΙ ΝΑ με πιάσουν???)..

    Οι Φασίστες ΑΚΌΜΑ και σήμερα λένε και δυστυχώς ΌΧΙ μόνο στην Χώρα μας ότι ΕΒΡΑΊΟΙ μας φταίνε για ΌΛΑ ...ΘΑ γράφω ότι οι ΥΠΆΡΧΟΥΝ και Εβραίοι παραβάτες ΛΑΜΟΓΙΑ ,όπως και Ελληνες όπως και Γάλλοι ,Αγγλοι , Τούρκοι Κινέζοι κ.τ.λ ..Όπως ΦΑΣΙΣΤΕΣ υπάρχουν ΚΑΙ σε όλα τα κόμματα παγκοσμίως που ΌΤΑΝ χάνουν τα οφίτσια τους ΔΑΓΚΏΝΟΥΝ ...

    Για το χρήμα δεν είναι θέμα ονόματος πια τον 21 αιώνα...

    1)ΕΊΝΑΙ με τι ΌΠΛΑ μπορείς να το υπερασπιστής σαν ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΆ όπλα όχι καραμπίνες...

    2) Πάντα έγραφα και γράφω ότι οι ΗΠΑ και εδώ είναι τυχερή η Ελλάδα ΔΙΌΤΙ η ΕΛΛΆΔΑ βρίσκετε σε ένα χώρο που μετά από εμάς ξεκινούν τα χαλιφάτα οι σουλτάνοι και δυστυχώς οι ΦΟΝΙΑΔΕΣ του ISIS της Μπόκο Χαράμ κ.τ.λ. έτσι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος να μας ακούν και ΓΙΑ τα οικονομικά, διότι μην ξεχνάτε ότι η σύμμαχος τους Τουρκία όσο και να κρύβονται είναι θύλακες της τρομοκρατίας ( ο πρόεδρος της έλεγε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες πουτάνες γιοί σκύλας Εβραίοι ΟΤΑΝ έπεσαν τα ορυχεία πριν ένα χρόνο διότι δεν του άρεσε η ερώτηση ενός πολίτη η νομίζω δημοσιογράφου ΞΕΡΟΥΝ οι Αμερικάνοι τι γίνετε εκεί ,λυπάμα που και ο ΛΑΟΣ μας κουβάλα αυτή την στάση προς το Αμερικανικό ΛΑΌ που ΠΆΝΤΑ ΉΤΑΝ ΔΊΠΛΑ ΜΑΣ ...ακόμα ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ...Εν κατακλείδι μακάρι να μπορούσαν φτιάξουν ένα νόμισμα για ΌΛΟ τον πλανήτη , μια φορολογία για ΌΛΟ τον πλανήτη και ΤΙΜΙΟΥΣ ΕΛΕΓΧΤΕΣ..

    υ.γ Σας λέω ότι σε 7-10 χρόνια ΟΛΟΣ ο πλανήτης ΘΑ ΑΛΑΛΆΞΕΙ ,η Επιχείρηση ΠΕΠΡΩΜΈΝΟ ΞΕΚΊΝΗΣΕ...Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΘΑ απόδειξή ΟΛΕΣ της άπατες ΠΑΝΤΟΎ ΜΑ ΠΑΝΤΟΥ ...αυτό πολεμούν ΤΏΡΑ οι ολιγαρχίες παγκόσμιος... (να δω να προπληρώνουν διόδια οι εφοπλιστές και ας πεθάνω δεν παν να έχουν την σημαία νήσου ΠΕΙΡΑΤΕΞ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση