Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"Κερδίζουν" στην Κύπρο Τσίπρας και Βαρουφάκης - Δημοσκόπηση

Share it:
Κερδίζουν στην Κύπρο Τσίπρας και Βαρουφάκης - Δημοσκόπηση

Η στάση της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας φαίνεται να βρίσκει πολλούς υποστηρικτές στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του IMR/Πανεπιστημίου Λευκωσίας, την οποία παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Σημερινή», οι Κύπριοι θεωρούν θετικές τις εξελίξεις που δρομολόγησε η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και η πλειοψηφία έχει θετική άποψη τόσο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ταυτόχρονα, οι Κύπριοι στέλνουν σαφές μήνυμα στην κυπριακή κυβέρνηση, πως αναμένουν από αυτή να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και να της προσφέρει υποστήριξη. Όπως διαφαίνεται από τα ευρήματα, οι Κύπριοι θεωρούν ότι οι χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα θα επηρεάσουν τόσο την Κύπρο όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη και αισιοδοξούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτύχει στις προσπάθειές του.

Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι σε σχέση με τους χειρισμούς της κυπριακής κυβέρνησης και δεν φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, του οποίου τις θέσεις αξιολογεί ως πολύ καλές μονοψήφιο ποσοστό ερωτηθέντων. Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες του Κύπριου Προέδρου να αντεπεξέλθει στις επικείμενες προκλήσεις, μόνο οι μισοί θεωρούν ότι θα τα καταφέρει.

Πιο συγκεκριμένα ως πολύ ή αρκετά καλές κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών τις θέσεις που εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε όλα τα επίπεδα. Σε ό,τι αφορά την οικονομία, μόνο τρεις στους δέκα Κύπριοι πιστεύουν ότι δεν είναι καλές. Θετική εντύπωση έχουν οι Κύπριοι και σε σχέση με τις θέσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας για την τρόικα και το μνημόνιο, με 27% να τις θεωρεί πολύ καλές και 28% αρκετά καλές.

Η γενικότερη βαθμολογία που δίνουν, σε κλίμακα 1-4 είναι οικονομία: 2,8, τρόικα: 2,62, εσωτερική διακυβέρνηση: 2,67 και Κυπριακό: 2,74.

Οι Κύπριοι προσφέρουν μεγάλη στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, σε σχέση με τους χειρισμούς της στην επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού μνημονίου. Το ποσοστό αγγίζει το 86%, με μόλις 14% να δηλώνει το αντίθετο.

Ξεκάθαρη είναι η θέση των Κυπρίων πως η Λευκωσία θα πρέπει να στηρίξει τις θέσεις της Αθήνας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στους οποίους συμμετέχει. Εννέα στους δέκα πολίτες αναμένουν από την κυπριακή κυβέρνηση να στέκεται στο πλάι των εκπροσώπων του ελλαδικού κράτους, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 7%.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη των Κυπρίων για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον Κύπριο ομόλογό του. Ενώ οι θέσεις που εκφράζει ο Γιάνης Βαρουφάκης αξιολογούνται ως πολύ ή αρκετά καλές από την πλειοψηφία των Κυπρίων, ο Χάρης Γεωργιάδης δεν συγκεντρώνει ούτε το μισό ποσοστό αντίστοιχων απαντήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας αποτιμάται θετικά για τις θέσεις του από το 73%, ενώ ο Κύπριος υπουργός από το 35%. Το 39%, μάλιστα, αξιολογεί τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη ως «καθόλου καλές», ενώ αυτή την εκτίμηση διατυπώνει για τον κ. Βαρουφάκη μόνο ένας στους δέκα.

Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...