GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψάχνουν Βρετανές μαθήτριες που το έσκασαν για να πάνε στη Συρία

Έκκληση για να εντοπιστούν οι τρεις Βρετανές μαθήτριες που το έσκασαν από τα σπίτια τους για να πολεμήσουν στη Συρία στο πλευρό των τζι...

Ψάχνουν Βρετανές μαθήτριες που το έσκασαν για να πάνε στη Συρία

Έκκληση για να εντοπιστούν οι τρεις Βρετανές μαθήτριες που το έσκασαν από τα σπίτια τους για να πολεμήσουν στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών έχει απευθύνει η βρετανική αστυνομία.

Τα τρία κορίτσια, δύο 15χρονες και μια 16χρονη, έφυγαν από τα σπίτια τους στο ανατολικό Λονδίνο την Τρίτη, πήγαν στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ και επιβιβάστηκαν σε πτήση της Turkish Airlines με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Δεν είχαν ενημερώσει κανένα συγγενικό τους πρόσωπο για την απόφασή τους αυτή.

Οι αστυνομικές αρχές της Βρετανίας συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές για τον εντοπισμό των κοριτσιών. "Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να βρίσκονται ακόμη στην Τουρκία και για αυτό απευθύναμε την έκκληση", είπε ο Ρίτσαρντ Γουόλτον, αξιωματικός του τμήματος αντιτρομοκρατίας της βρετανικής αστυνομίας.

Οι τρεις έφηβες φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο, την Ακαδημία Μπέτναλ Γκριν. Οι δύο, η Σαμίνα Μπεγκούμ και η Καντίζα Σουλτάνα, έχουν τη βρετανική υπηκοότητα και ήταν φίλες με ένα τέταρτο κορίτσι από το ίδιο σχολείο που σύμφωνα με την αστυνομία πιθανότατα βρίσκεται ήδη στη Συρία αφού έφυγε για την Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι οικογένειές τους εξεπλάγησαν και είναι συντετριμένες από τη φυγή τους, πρόσθεσε ο Γουόλτον.

Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, περίπου 600 Βρετανοί μουσουλμάνοι έχουν φύγει για να πολεμήσουν στη Συρία και ορισμένοι από αυτούς εντάχθηκαν στην ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι μισοί έχουν ήδη επιστρέψει στη Βρετανία και δεκάδες συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση