GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρίπολη: Ετοιμάζονται να πετάξουν τα σκουπίδια στο ελατόδασος Μαινάλου

Διαστάσεις πολεμικής σύγκρουσης παίρνει η απόφαση του Δημάρχου Τριπόλεως να στείλει προσωρινά τα απορρίμματα του δήμου στο Λεβίδι, εντός τω...

Διαστάσεις πολεμικής σύγκρουσης παίρνει η απόφαση του Δημάρχου Τριπόλεως να στείλει προσωρινά τα απορρίμματα του δήμου στο Λεβίδι, εντός των ορίων περιοχής Natura και σε ΧΑΔΑ που έχει κλείσει από το 2011
Ασφαλιστικά μέτρα από τους κατοίκους Λεβιδίου
Η αντίδραση των κατοίκων Λεβιδίου ήταν άμεση, μετά την απόφαση του Δήμου Τριπόλεως. Ο εκπρόσωπος των κατοίκων τόνισε πως έχει διαταχθεί από το 2011 να κλείσει ο χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων της περιοχής και συμπλήρωσε πως κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει αυτή η προσωρινή μεταφορά των σκουπιδιών του δήμου στο σημείο. Επιπλέον, τόνισε πως ο δήμος δεν έχει προβλέψει κανένα επιπλέον έργο για να γίνει με σωστό τρόπο η υποδοχή των απορριμμάτων. Οι κάτοικοι κατέθεσαν την Παρασκευή ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του δημάρχου με τη σύμφωνη γνώμη και της Περιφέρειας να γίνει εκεί η μεταφορά των απορριμμάτων.
Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου των κατοίκων
Η απάντηση του Δημάρχου Τριπόλεως
Ο Δήμαρχος της Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ανέφερε πως τα απορρίμματα θα πάνε στο Λεβίδι προσωρινά, τονίζοντας πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας του Μαίναλου και σύντομα ο Δήμος θα πάρει άδεια να λειτουργήσει ο χώρος διαχείρισης και επεξεργασίας στο Μεγαβούνι, για το οποίο εκκρεμεί περιβαλλοντική απόφαση. «Όταν εξασφαλίσουμε την αδειοδότηση στο Μεγαβούνι, θα τα μεταφέρουμε εκεί, για να τα επεξεργαστούμε. Σε 10-15 μέρες θα πάρουμε περιβαλλοντική έγκριση για το Μεγαβούνι Βαλτετσίου και αυτό είναι μία λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης» είπε. Ο κ. Παυλής επέρριψε επίσης ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση, αφού όπως ανέφερε αντιμετώπισαν μια κατάσταση ασφυκτική με παράνομα σημεία υγειονομικής ταφής απορριμάτων σε όλο το δήμο.
«Αντιλαμβάνομαι τις όποιες αντιρρήσεις, θέλω να διαβεβαιώσω ότι έχουμε λόγο και ότι υποσχόμεθα να τηρηθεί» είπε προς τους κατοίκους του Λεβιδίου. Τόνισε ότι η απόφαση δεν είναι σε καμία περίπτωση τιμωρητική για το Λεβίδι και δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν μέτρα προστασίας στη χωματερή. Θα γίνει περίφραξη για τους εξωτερικούς παράγοντες, ενώ θα υπάρχει μόνιμα πυροσβεστικό όχημα στη δεξαμενή που είναι εκεί για να μην κινδυνεύσει το Μαίναλο.
Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου
Ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος
Το δήμο επισκέφτηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης ο οποίος εμφανίστηκε επικριτικός τόσο ενάντια στην απόφαση του Δήμου, όσο όμως και όπως ανέφερε στην "απραξία των πολιτών". "Περιμένω από τους δημότες, όχι το δεν πρέπει να πάνε εκεί τα απορρίμματα, αλλά που προτείνετε να πάνε προσωρινά για τις επόμενες ημέρες".
Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως δεν είναι στη πρόθεση του να διατάξει με μια υπουργική απόφαση τη μεταφορά των σκουπιδιών σε κάποια άλλη περιοχή. Αναφέρθηκε μάλιστα σε επικοινωνία που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να παραλάβει η Αττική προσωρινά τα απορρίμματα, τονίζοντας όμως πως πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι της να βρουν λύση για το θέμα. Έκανε μάλιστα λόγο για "σκανδαλώδη συμπεριφορά της Περιφέρειας" όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με το δήμαρχο της Τρίπολης βέβαια, η κα. Δούρου και το περιφερειακό συμβούλιο είχαν απορρίψει στο παρελθόν την ιδέα της μεταφοράς σκουπιδιών στην Αττική.
Δείτε τις δηλώσεις του στους πολίτες της Τρίπολης
Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση