GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βερολίνο: Δεν αποφασίζει μόνη της η Αθήνα για αποκρατικοποιήσεις

Ως “σημείο αφετηρίας” περιέγραψε τη συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ...

Βερολίνο: Δεν αποφασίζει μόνη της η Αθήνα για αποκρατικοποιήσεις

Ως “σημείο αφετηρίας” περιέγραψε τη συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, και επεσήμανε ότι και οι δύο πλευρές αποδείχθηκαν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, ενώ “μένουν ακόμη να γίνουν πολλά”.

“Καλωσορίζω το γεγονός ότι βρήκαμε ένα σημείο αφετηρίας για διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση. Έχουμε ωστόσο ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτό είναι πάντως ικανοποιητικό, αν σκεφτεί κανείς τι συζητούσαμε πριν από λίγες εβδομάδες”, δήλωσε η Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Σουηδό ομόλογό της Στέφαν Λέφβεν, και πρόσθεσε: “Τις τελευταίες ημέρες κατορθώσαμε να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ικανοί για συμβιβασμούς, κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να υποτιμάται, αν και απέχει από το να αποτελεί τη λύση για όλα”.

Η καγκελάριος επεσήμανε ακόμη τη σημασία του γεγονότος ότι “η Ελλάδα συμφώνησε να επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης”, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει ψευδαισθήσεις πως ο δρόμος που απομένει δεν είναι απαιτητικός, αλλά, όπως είπε, “αξίζει τον κόπο, διότι πρόκειται για το ευρώ”.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ ζητούσε την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Αθήνα, ενώ απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο “κουρέματος” του ελληνικού χρέους. “Αν τώρα επανερχόταν το ζήτημα του 'κουρέματος' του χρέους, θα ήταν άτοπο και ακατανόητο”, δήλωσε ο Γέγκερ.

Ο Γέγκερ διεμήνυσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να καθυστερήσει ή να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. “Εάν η Ελλάδα έχει τέτοια πρόθεση, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί με στενή συνεργασία με την τρόικα”, υποστήριξε.

“Είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης”, πρόσθεσε ο Γέγκερ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση