GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από την Κίνα με... αγάπη: Καλή χρονιά για το έτος της κατσίκας

Σχεδόν το ένα έκτο του παγκόσμιου πληθυσμού γιορτάζει σήμερα την αυγή του… χρόνου της κατσίκας. Από την Κίνα μέχρι το Λονδίνο και από τ...

Από την Κίνα με... αγάπη: Καλή χρονιά για το έτος της κατσίκας

Σχεδόν το ένα έκτο του παγκόσμιου πληθυσμού γιορτάζει σήμερα την αυγή του… χρόνου της κατσίκας.

Από την Κίνα μέχρι το Λονδίνο και από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, οι Κινέζοι γιορτάζουν τον ερχομό της κινεζικής πρωτοχρονιάς, που φέτος μας εισάγει στο έτος της κατσίκας.

Κατά το παρελθόν το 1919, 1931, 1943, 1967, 1979, 1991 και το 2003 ήταν επίσης χρονιές της κατσίκας -ή χρονιές του προβάτου ή του κριαριού καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent ο κινεζικός χαρακτήρας yangμπορεί επίσης να σημαίνει αυτές τις λέξεις.

Είναι η όγδοη χρονιά του 12ετούς κινεζικού ζωδιακού κύκλου και τα τυχερά νούμερα της χρονιάς είναι το τρία, το τέσσερα και το εννιά.

Οι εορτασμοί που γίνονται στο Λονδίνο –πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι οι μεγαλύτεροι έξω από την Ασία- θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Κυριακή, ωστόσο παρελάσεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις του κόσμου, όπως το Σαν Φρανσίσκο, η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση