GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να δώσει χρήματα στην Ελλάδα"

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια της χώρας του προς την Ελλάδα, το...

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια της χώρας του προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα δεχτεί με "ηρεμία" μια ενδεχόμενη έξοδό της από την Ευρωζώνη.

"Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να δώσει χρήματα στην Ελλάδα", τόνισε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, προσθέτοντας ότι θα του ήταν αδύνατο να εξηγήσει στην κοινή γνώμη ότι “η φτωχή Σλοβακία θα πρέπει να επιδοτεί την Ελλάδα".

"Πώς να εξηγήσω στους ανθρώπους ότι θα πρέπει να δίνουμε χρήματα στους Έλληνες, με τους μισθούς και τις συντάξεις τους; Αδύνατον. Αδύνατον", επέμεινε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με τον Φίτσο, μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη "θα ήταν λιγότερο επικίνδυνη σήμερα σε σύγκριση με αυτό που ήταν πριν από δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια".

Η Σλοβακία είχε απειλήσει ήδη από τον Ιούνιο του 2012 να ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ στην περίπτωση που δεν εφάρμοζε ένα πρόγραμμα λιτότητας. "Αν οι Έλληνες δεν σεβαστούν τις προϋποθέσεις που τίθενται όσον αφορά στην εξυγίανση των δημοσιονομικών τους, η Σλοβακία θα ταχθεί με τις χώρες που θα ζητήσουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη", είχε πει την εποχή εκείνη ο Φίτσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση