GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σακελλαρίδης: Η τρόικα ανήκει πια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

Ως "αναπόφευκτη" χαρακτηρίζει μια "αμοιβαία επωφελή συμφωνία" για το ελληνικό χρέος, μεταξύ της Ελλάδας και των δαν...

Σακελλαρίδης: Η τρόικα ανήκει πια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας Ως "αναπόφευκτη" χαρακτηρίζει μια "αμοιβαία επωφελή συμφωνία" για το ελληνικό χρέος, μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ό,τι εξήγγειλε προεκλογικά θα το τηρήσει».

Σε συνέντευξή του στη Real News, o νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκλείει οποιαδήποτε συζήτηση της κυβέρνησης με την τρόικα, για την οποία μάλιστα υποστηρίζει ότι «έχει μπει βαθιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Επιπλέον, απορρίπτει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος ζητώντας συμφωνία-γέφυρα ως την οριστική συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης μίας «ομάδας ενημέρωσης και συνεννόησης» με άλλα κόμματα.

Τέλος, επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «είτε δεν έχει εικόνα της πραγματικότητας είτε λειτουργεί εσκεμμένα ως πολιτικός υπερασπιστής του μνημονίου».

«Μια υποθετική έξοδος ενός μέλους της ευρωζώνης θα οδηγούσε σε κατάρρευση όλη τη νομισματική ένωση. Επίσης, θα συνεπαγόταν τεράστιο οικονομικό κόστος για τους πιστωτές της Ελλάδας. Επομένως, καλό είναι να μην συζητάμε περί απίθανων υποθέσεων. Μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία είναι μονόδρομος για όλες τις πλευρές», τονίζει ο κ. Σακελλαρίδης.

Σε ερώτηση για τον ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει: «Είναι πολύ σαφής η νωπή λαϊκή εντολή. Οι πρόσφατες εκλογές έλαβαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, αφού η ερώτηση που τέθηκε στο εκλογικό σώμα ήταν λιτότητα ή ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση την τιμάει με τον καλύτερο τρόπο, σπάζοντας την παράδοση της ασυνέπειας του πολιτικού κόσμου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ό,τι εξήγγειλε προεκλογικά θα το τηρήσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση