GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στο σχολείο

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το 4ο Δημοτικό σχολείο, στα Λακκώματα, ξεκινά εισαγγελική έρευνα προκειμένου...


Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στο σχολείο

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το 4ο Δημοτικό σχολείο, στα Λακκώματα, ξεκινά εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε και πραγματογνώμονας, προκειμένου να υπάρχει πλήρως τεκμηριωμένη έκθεση για τα αίτια που έκαναν στάχτη ένα δημοτικό σχολείο.
Η Πυροσβεστική έχει συλλέξει αρκετές καταθέσεις και μαρτυρίες που επικεντρώνονται κυρίως στη λειτουργία του λέβητα και την καμινάδα του σχολείου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι δύο εικοσιτετράωρο πριν τη φωτιά είχαν αναφερθεί προβλήματα και είχε γίνει σχετικός έλεγχος από συνεργείο του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο όμως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και της χιονόπτωσης δεν κατάφερε να δει την κατάσταση της καμινάδας στην στέγη του σχολείου.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις δέκα και το ευτύχημα ήταν ότι χάρη στην ψυχραιμία όλων το σχολείο εκκενώθηκε άμεσα και με απόλυτη ασφάλεια οι 120 περίπου μαθητές οδηγήθηκαν στον γειτονικό παιδικό σταθμό.
Η πυρκαγιά που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις άφησε πίσω της μόνο αποκαίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση