GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στοιχεία για λογαριασμούς στην Ελβετία ζητά η Πορτογαλία

Οι αρχές της Πορτογαλίας ζήτησαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), που αποκάλυψε το λεγόμενο σκάνδαλο SwissLea...


Στοιχεία για λογαριασμούς στην Ελβετία ζητά η Πορτογαλία

Οι αρχές της Πορτογαλίας ζήτησαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), που αποκάλυψε το λεγόμενο σκάνδαλο SwissLeaks, να τους παραδώσει τη λίστα των 611 Πορτογάλων φορολογουμένων που φέρονται ότι διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς στην θυγατρική της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι η φορολογική αρχή "ζήτησε επισήμως από τη Διεθνή Σύμπραξη" να της δώσει "τον κατάλογο με τα ονόματα των 611 Πορτογάλων που ενδέχεται να έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς" στην HSBC Ελβετίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Λισαβόνα "διαθέτει ήδη πληροφορίες για τους λογαριασμούς Πορτογάλων φορολογουμένων στην Ελβετία", χάρη σε μια συμφωνία που είχε υπογραφεί με τη χώρα αυτή για την ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά θα ήθελε "να επιβεβαιώσει" τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Η HSBC Ελβετίας, που εδρεύει στη Γενεύη, έχει βρεθεί από την Δευτέρα στο επίκεντρο ενός μεγάλου σκανδάλου, καθώς πολλές μεγάλες εφημερίδες υποστηρίζουν ότι βοήθησε ορισμένους πελάτες της να αποκρύψουν δισεκατομμύρια δολάρια για να αποφύγουν τη φορολόγησή τους.

Η έρευνα του σκανδάλου SwissLeaks βασίστηκε σε αρχεία της τράπεζας τα οποία κλάπηκαν το 2007 από έναν πρώην υπάλληλο της. Τα αρχεία αυτά περιέχουν πληροφορίες για περισσότερους από 100.000 πελάτες.

Σύμφωνα με την ICIJ, οι 611 Πορτογάλοι φορολογούμενοι που περιλαμβάνονται στη λίστα φέρονται να διαθέτουν καταθέσεις συνολικού ύψους 969 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση