GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκρίνια στους Χριστιανοκοινωνιστές για το ελληνικό πρόγραμμα

Το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών στη Βαυαρία, η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών, συμφώνησε σήμερα να ταχθεί υπέρ της πρότασης να παρα...

Γκρίνια στους Χριστιανοκοινωνιστές για το ελληνικό πρόγραμμα

Το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών στη Βαυαρία, η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών, συμφώνησε σήμερα να ταχθεί υπέρ της πρότασης να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας στην ψηφοφορία η οποία αναμένεται να διεξαχθεί μεθαύριο Παρασκευή στην Bundestag, αλλά συνέχισε τη σκληρή ρητορική και επέμεινε στην αξίωση η Αθήνα να δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σχεδιάζει.

Το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών τηρεί συστηματικά πιο σκληρή στάση από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ και την ιδία την καγκελάριο έναντι της Ελλάδας και στις τάξεις της ανήκουν ορισμένοι από τους Γερμανούς πολιτικούς που επικρίνουν με τους πιο υψηλούς τόνους την Αθήνα. Το κόμμα ανέφερε σήμερα ότι θα ταχθεί υπέρ της συμφωνίας η οποία επετεύχθη στο Eurogroup για την παράταση, αλλά θέλει ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

“Τα χρήματα θα δοθούν μόνον αφού οι Έλληνες έχουν εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα λεπτομερώς και τα έχουν εφαρμόσει”, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος, Χορστ Ζεεχόφερ.

Το κόμμα παρουσίασε έναν κατάλογο με τους όρους που ζητά να εκπληρωθούν πριν εκταμιευθεί το ποσό που απομένει στο πρόγραμμα στήριξης, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, η δημοσιοποίηση λεπτομερειών για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και η διαβεβαίωση ότι η Αθήνα μπορεί να ανακοινώσει νέες κοινωνικές παροχές μόνο εάν συμφωνούν οι πιστωτές.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γκέρντα Χάσελφελτ, είπε ότι το κόμμα θα ταχθεί υπέρ της παράτασης, αλλά ο Πέτερ Γκαουβάιλερ, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών που επικρίνει συχνά τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι επικρατεί γενικευμένος σκεπτικισμός στις τάξεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση