ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Έρχονται τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή

Share it:

Έρχονται τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή

Στις άμεσες προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εντάσσεται η επανενεργοποίηση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών του ΕΣΥ, ενώ προτίθεται να προχωρήσει και στον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση των Γραφείων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, που λειτουργούν στα νοσοκομεία, σε Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή.
«Επεξεργαζόμαστε σχέδια για τη στελέχωση, την οργάνωση και το πλαίσιο αρμοδιοτήτων αυτών των γραφείων, με στόχο οι πολίτες να έχουν έναν σημαντικό σύμμαχο απέναντι στο σύστημα Υγείας που ενίοτε δεν σέβεται τα δικαιώματά τους» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συνάντηση που είχε με τη Συνήγορο του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού και τον Βοηθό Συνήγορο για την Κοινωνική Προστασία, Χρήστο Ιωάννου. Ο κ. Ξανθός ζήτησε την αρωγή της ανεξάρτητης Αρχής, η οποία, όπως είπε, έχει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία σε αυτό το αντικείμενο.
Θετική ήταν η ανταπόκριση της κ. Σπανού και του κ. Ιωάννου στην πρόθεση του αναπληρωτή υπουργού, οι οποίοι επισήμαναν ότι πράγματι ο σχεδιασμός ενός δικτύου που θα πληροφορεί και θα επιλύει προβλήματα δυσλειτουργίας τού δημόσιου συστήματος υγείας, θα συμβάλει καθοριστικά στην πληροφόρηση και την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών.
Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση