GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μην μιλάτε μπροστά στην τηλεόραση… ακούει!

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι “και οι τοίχοι έχουν αυτιά”… Τώρα μαθαίνουμε ότι “ακούνε” και οι τηλεοράσεις! Συγκεκριμένα, η Samsung προ...



Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι “και οι τοίχοι έχουν αυτιά”…
Τώρα μαθαίνουμε ότι “ακούνε” και οι τηλεοράσεις!
Συγκεκριμένα, η Samsung προειδοποίησε τους καταναλωτές να αποφεύγουν να συζητούν για προσωπικά ζητήματά τους μπροστά στην «έξυπνη» τηλεόρασή τους, όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αναγνώρισης φωνής και φωνητικού ελέγχου της συσκευής, γιατί σε αυτή την περίπτωση… η τηλεόραση ακούει και καταγράφει ό,τι λέγεται.
Σύμφωνα με το BBC, η προειδοποίηση αφορά μόνο τους καταναλωτές που ελέγχουν τη συσκευή, όχι από το τηλεχειριστήριο, αλλά με τη φωνή τους.
Όταν αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη, η τηλεόραση μπορεί να ακούσει -εκτός από τις φωνητικές εντολές- κάθε άλλη συζήτηση και μετά μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες με την εταιρεία ή με άλλες εταιρείες!
Οι οδηγίες της εταιρείας προς τους καταναλωτές αναφέρουν, ότι όταν ενεργοποιηθεί ο φωνητικός έλεγχος, η συσκευή θα ακούει όλους τους ανθρώπους μέσα στο δωμάτιο και θα προσπαθεί να καταλάβει αν λέγεται κάποια εντολή που την αφορά.
Όπως προειδοποιεί η εταιρεία, «αν οι λέξεις περιλαμβάνουν προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, αυτές οι πληροφορίες θα είναι ανάμεσα στα δεδομένα που συλλέγονται (από την τηλεόραση) και μεταδίδονται σε ένα τρίτο μέρος».
Η Samsung αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή τη διευκρίνιση προς τους καταναλωτές, μετά το σάλο που ξέσπασε αναφορικά με την παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση