GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νέο δόγμα της Εφορίας: Ό, τι δε δηλώνεται, κατάσχεται…

Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς και φωτιά οι ποινές για τους φοροφυγάδες. Στο νέο φορολογικό η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη και κατάσχεση αδήλωτω...

Το νέο δόγμα της Εφορίας: Ό, τι δε δηλώνεται, κατάσχεται…

Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς και φωτιά οι ποινές για τους φοροφυγάδες. Στο νέο φορολογικό η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη και κατάσχεση αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι η «αιχμή του δόρατος» και το ισχυρότερο του προγράμματος της νέας κυβέρνησης αλλά και το πιο δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί κατά τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές.

Στα σενάρια που εξετάζονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι, ακόμη και η κατάσχεση αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων, αφού προηγουμένως δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να δηλώσουν όλη τους την περιουσία, κινητή και ακίνητη, στο περιουσιολόγιο. Δηλαδή αν κάποιος δεν δηλώσει στο περιουσιολόγιο κάποιο ακίνητο ή επενδυτικά προϊόντα, η εφορία θα μπορεί άμεσα να τα κατάσχει.

Επί της ουσίας η φορολογική δήλωση θα αποτελεί και υπεύθυνη δήλωση για τα εισοδήματα που αναγράφονται σε αυτήν.

Ένα από τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», προβλέπει ότι:

Κάθε αλλαγή της περιουσιακής κατάστασης των φορολογούμενων πρέπει να αποδεικνύεται από νόμιμο παραστατικό και να δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Με το ετήσιο εκκαθαριστικό υπολογίζεται και το κεφάλαιο που μεταφέρεται για τα επόμενα χρόνια, ώστε να δικαιολογηθεί οποιοδήποτε τεκμήριο.

Όσοι λαμβάνουν έσοδα –εισόδημα ή μισθό από το ελληνικό Δημόσιο υπογράφουν σχετική υπεύθυνη δήλωση, από την οποία το Δημόσιο έχει τη δυνατότητα (με προσαύξηση έως 100%) να εισπράξει από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων τους τη διαφορά μεταξύ των ποσών που δικαιολογούν οι φορολογικές τους δηλώσεις και όσων όχι.

Όσοι υπάγονται στη δικαιοδοσία του φορολογικού συστήματος της Ελλάδος εξουσιοδοτούν (με την ετήσια φορολογική τους δήλωση) το Δημόσιο να δεσμεύει οποιαδήποτε κατάθεση, επενδυτικό προϊόν, συμμετοχή σε εταιρεία κ.λπ. διαπιστωθεί οποτεδήποτε στο εξωτερικό, χωρίς να έχει δηλωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση