GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζέκα: Θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους για την πρώτη θέση

Χαρούμενος για τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και παράλληλα προσγειωμένος αφού περιμένει δύσκολη συνέχεια τον Παναθηναϊκό παρουσ...

Ζέκα: Θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους για την πρώτη θέση

Χαρούμενος για τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και παράλληλα προσγειωμένος αφού περιμένει δύσκολη συνέχεια τον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ο Κάρλος Ζέκα. Ο αρχηγός των «πράσινων», μιλώντας στη Nova, στάθηκε στη μεγάλη θέληση αλλά και στο πνεύμα ομαδικότητας που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να έρθει η επικράτηση στο ντέρμπι. 

Παράλληλα, μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Μλάντεν Πέτριτς, ενώ έδωσε το… Όσκαρ του σε όλο το τιμ του Παναθηναϊκού. 

Τέλος, αναφέρθηκε στην στήριξη των οπαδών της ομάδας, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να τηρούνται τα όριο και η κατάσταση να μην ξεφεύγει. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova: 

Για τη νίκη στο ντέρμπι: «Νομίζω ότι ήταν η επιθυμία της ομάδας να θελήσει να κερδίσει για να μειώσει την απόσταση από τον Ολυμπιακό. Αυτό είχαμε στο μυαλό μας και αυτό θέλαμε να συμβεί. Νομίζω ότι θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι. Η θέληση είναι το πιο σημαντικό στα ντέρμπι. Η ομάδα που παίζει με περισσότερη όρεξη και θέληση είναι αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να φτάσει στη νίκη». 

Για το αν βοήθησε τον Παναθηναϊκό ότι πέτυχε το πρώτο γκολ: «Ναι, ξέραμε ότι ήταν σημαντικό να βάλουμε εμείς το πρώτο γκολ διότι σε ένα ντέρμπι η ομάδα που σημειώνει πρώτη γκολ έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε ότι όποιος σημειώσει πρώτος γκολ θα έχει το προβάδισμα. Έτσι μετά το πρώτο γκολ που βάλαμε ρίσκαρε περισσότερο ο αντίπαλος και εμείς πετύχαμε και δεύτερο γκολ». 

Για τα σημαντικά στοιχεία που είχε ο Παναθηναϊκός και αυτά που περιόρισε στον Ολυμπιακό: «Εμείς μελετήσαμε τον αντίπαλο, ξέραμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο και αυτό ήταν το σημαντικό για εμάς. Το κλειδί ήταν ότι ξέραμε να παίξουμε και με τη μπάλα στα πόδια και χωρίς αυτή». 

Για το αν είναι πιο δύσκολο να παίζεις με τη μπάλα στα πόδια ή χωρίς αυτή: «Είναι πιο δύσκολο να παίζεις χωρίς τη μπάλα και αυτό γιατί την κατοχή την έχει ο αντίπαλος και πρέπει να τρέξεις πιο πολύ. Εμείς είμαστε μία ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο». 

Για το αν ήταν στόχος του Αναστασίου να εκμεταλλευτούν την καλή φυσική κατάσταση που έχουν ως ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και να πιέσουν τον Ολυμπιακό: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν θέλαμε να πάρουμε ρίσκα για να μην δεχτούμε κάποιο τέρμα. Δεν μας βγήκε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο όπως θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να πάρουμε περισσότερα ρίσκα γιατί θέλαμε τη νίκη. Έτσι, κοιτάξαμε να παίξουμε με τη μπάλα στα πόδια, διότι θεωρώ ότι όταν η ομάδα μας έχει την κατοχή με το μέρος της δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο». 

Για τις πιθανότητες που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Στόχος μα είναι να ασκήσουμε ακόμη περισσότερη πίεση στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι η διαφορά μας είναι τρεις βαθμοί. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά θέλουμε να φτάσουμε στην πρώτη θέση και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος της σεζόν». 

Για τον Πέτριτς: «Πρόκειται για έναν μεγάλο παίκτη. Η ίδια η καριέρα του μιλάει από μόνη της. Είναι σημαντικό για εμάς ότι τον βλέπω σε κάθε αγώνα να πηγαίνει καλύτερα. Μας έχει προσφέρει πολλά και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης». 

Για τη δήλωση του Γιάννη Αναστασίου, ότι θα έδινε Όσκαρ στον Ζέκα για την εμφάνιση του στο ντέρμπι: «Τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Όλα αυτά τα οποία έκανα χθες στο γήπεδο οφείλονται στη δουλειά που κάνουμε μαζί του. Αυτό το Όσκαρ πρέπει να απονεμηθεί σε όλο το σταφ του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι κερδίσαμε χθες γιατί παίξαμε σαν ομάδα». 

Για τα επεισόδια πριν το ντέρμπι: «Πιστεύω ότι αυτά τα συμβάντα δεν πρέπει να γίνονται. Αυτή δεν αποτελεί την εικόνα του Παναθηναϊκού. Θα ήθελα να πω ότι οι οπαδοί μας υποστηρίζουν σε όλους τους αγώνες με τον τρόπο που ξέρουν, αλλά δεν πρέπει να περνάμε κάποια όρια». 

Για το πάθος που δείχνει ο Παναθηναϊκός μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο: «Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να συνεχίσουμε στη διεκδίκηση του Κυπέλλου αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Έτσι αυτό που μας έμεινε είναι να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να συνεχίσουμε. Θεωρώ ότι πάμε καλά και ο στόχος μας είναι να πάμε μπροστά». 

Για το αν θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας: «Μέχρι τώρα δεν είχα την ευκαιρία να κληθώ στην Εθνική ομάδα της χώρας μου. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να γίνω μέλος της Εθνικής Ελλάδας είναι ένα θέμα που δεν ξέρω αν είναι εφικτό. Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα θα τη σκεφτόμουν και δεν θα έλεγα όχι . Αισθάνομαι πολύ καλά στην Ελλάδα και θέλω να συνεχίσω πολλά χρόνια εδώ. Σιγά, σιγά αισθάνομαι όλο και πιο πολύ Έλληνας». 

Για το προσεχές ματς με τον Ατρόμητο: «Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Θα είναι δύσκολη η αποστολή μας στο Περιστέρι. Πέρυσι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ατρόμητο, όμως φέτος θα πάμε με στόχο τη νίκη γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι θα βρούμε απέναντι μας έναν δύσκολο αντίπαλο, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη». 

Για το αν του αρέσει περισσότερο να παίζει ως αμυντικός χαφ ή ως δεξί μπακ, απάντησε στα Ελληνικά: «Αμυντικός χαφ»

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση