GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκάμπριελ: Γιατί δε βοηθούν οι πλούσιοι Έλληνες τους φτωχούς;

Με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο Β...

Γκάμπριελ: Γιατί δε βοηθούν οι πλούσιοι Έλληνες τους φτωχούς;

Με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο Βερολίνο.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι επρόκειτο για συνάντηση γνωριμίας σε θερμό κλίμα, καθώς ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι ένας Σοσιαλδημοκράτης που υπερασπίζεται τις ελληνικές θέσεις στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας και ένας καθαρόαιμος ευρωπαϊστής.

Οι δύο άνδρες στη διάρκεια της επαφής τους συζήτησαν για τις μεταρρυθμίσεις και συμφώνησαν ότι το πολύ σημαντικό είναι η Γερμανία με κάθε τρόπο να βοηθήσει στην αναμόρφωση της Ελλάδας.

Ο κ. Γκάμπριελ επανέλαβε ότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει και τεχνογνωσία, πράγμα που είχε ζητήσει και ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν από τη Γερμανία, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας επεσήμανε ότι “οι λίγοι έχοντες συμπατριώτες του το ΄45 βοήθησαν πάρα πολλούς ανέστιους και αδύναμους Γερμανούς” και αναρωτήθηκε “γιατί δεν κάνουν το ίδιο και οι πλούσιοι Έλληνες που αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο και το Παρίσι και δεν βοηθούν τη χώρα τους”.

“Ήταν ένα σημείο που συμφωνήσαμε, ότι το πατριωτικό καθήκον πάνω από όλα είναι να βοηθάμε τη χώρα μας τη στιγμή που το έχει ανάγκη”, υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, σύμφωνα με το Ποτάμι, ζήτησε τη γνώμη τού κ. Θεοδωράκη για την ελληνική κυβέρνηση, ο οποίος απάντησε ότι υπάρχουν -απ' ό,τι φαίνεται- αρκετές αδυναμίες στη συγκρότηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος, αλλά σε κάθε περίπτωση το Ποτάμι, ως κίνημα που έχει μεταρρυθμιστική υποδομή και θέσεις επεξεργασμένες, είναι διατεθειμένο να βοηθήσει στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Υπήρξε επίσης συμφωνία των δύο ανδρών στο θέμα της ευθύνης της τρόικας, η οποία όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρθηκε ως λογιστικός ελεγκτής, ενώ θα έπρεπε να ρίξει το βάρος της στην παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συμφώνησε ότι το σημαντικό είναι η παρακολούθηση και η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και όχι η συνεχής αναφορά στα οικονομικά μεγέθη- το πρόβλημα της χώρας είναι βαθύτερο.

Τέλος, ο Γερμανός αντικαγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση στον Σταύρο Θεοδωράκη να παρευρεθεί στη συνάντηση της “Προοδευτικής Συμμαχίας” που θα γίνει την άνοιξη στο Μιλάνο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναχώρησε το απόγευμα από το Βερολίνο για τη Ρώμη, όπου αύριο Παρασκευή θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι, Λορέντζο Γκουερίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση