ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"Σφίγγα" το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Share it:

Από πλευράς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, μέχρι στιγμής, γύρω από πληροφορίες όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν τις “δανειακές υποχρεώσεις” της Ελλάδας έναντι του ΔΝΤ.

Επίσης, αξιωματούχοι του Ταμείου, σε κάθε ευκαιρία, φαίνεται πως επαναλαμβάνουν ότι το ΔΝΤ λειτουργεί με “συγκεκριμένους κανονισμούς” και τα όποια αιτήματα προέρχονται από χώρες που διατηρούν δανειακές συμβάσεις κατατίθενται για συζήτηση και εξέταση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια χθεσινής προγραμματισμένης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, έγινε ενημέρωση στα μέλη του Σώματος για τα θέματα της Ελλάδας. Προέδρευσε η γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ και μίλησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πολ Τόμσεν. Όπως αναφέρεται, η ενημέρωση στηρίχθηκε στο περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με την οποία διατύπωνε την άποψη ότι ο ελληνικός κατάλογος των μεταρρυθμίσεων είναι “επαρκώς περιεκτικός” και αποτελεί “αξιόπιστο σημείο εκκίνησης”, αν και “δεν είναι ευρύτερα αρκετά συγκεκριμένος”.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι “υπάρχει διάθεση” από μέρους της νέας ελληνικής κυβέρνησης για να αναπτύξει τις λεπτομέρειες των σχεδίων της.

Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση