GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας

Αρκετές είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, σε πολλές πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. ...

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας
Αρκετές είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, σε πολλές πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Στην Κάτω Αχαΐα, οι εκδηλώσεις για το Αχαγιώτικο Καρναβάλι, που πραγματοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια, θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με τη μεγάλη παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 2.30 το μεσημέρι, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα γίνει το πάρτι των καρναβαλιστών.
Στο Αίγιο μπορεί οι καρναβαλικές εκδηλώσεις να ολοκληρώθηκαν με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, αλλά έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας και ειδικότερα στην 'Ακολη, στο Διακοπτό, στην Αιγείρα και στην Ακράτα, με τους τοπικούς φορείς να ελπίζουν στην έλευση αρκετών επισκεπτών.

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Στα Λεχαινά πραγματοποιείται το 41ο Λεχαινίτικο καρναβάλι. Την Παρασκευή και το Σάββατο, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, θα γίνει το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει το "Αντάμωμα των Γενίτσαρων", που φέτος θα αποτελείται από πέντε γκοτσαριές. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής με τη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών.
Στην Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 το απόγευμα της Κυριακής, η 2η ποδαράτη καρναβαλική παρέλαση.
Στην Κρέστενα διοργανώνεται στις 3.30 το απόγευμα της Κυριακής το 22ο καρναβάλι. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο δήμος, ο οποίος πλαισιώνεται από συλλόγους, σχολεία, ομάδες που θα πάρουν μέρος αυτοσχεδιάζοντας και δημιουργώντας.
Στα Μακρίσια της Κρέστενας ετοιμάζουν τις δικές τους καρναβαλικές δράσεις και την Κυριακή θα παρουσιάσουν τον 1ο Μακρισαίικο καρναβάλι. Η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής και θα περιλαμβάνει παρουσίαση αρμάτων, μουσική, καθώς και χορευτικά δρώμενα.
Στη Ζαχάρω, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί, με παιδικό πάρτι στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα ακολουθήσουν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και λαμπαδηδρομία, ενώ η πρώτη μέρα θα κλείσει με πάρτι για όλους στην πλατεία. Την Κυριακή το μεσημέρι θα παρελάσει ο βασιλιάς καρνάβαλος, μαζί με άρματα και ομάδες καρναβαλιστών.
Στη Νέα Φιγαλεία, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2.00 το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική οδό. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, με τη στήριξη του δήμου.
Στην Αμαλιάδα, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το περασμένο Σάββατο με τα "Λαμπαδοπερπατήματα" στο κέντρο της πόλης, στα οποία υπήρξε μαζική συμμετοχή.

ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα η βραδινή παρέλαση και θα ακολουθήσουν χορευτικό δρώμενο και παντομίμες από καρναβαλικές ομάδες. Την Κυριακή στις 5.30 το απόγευμα θα γίνει η καρναβαλική παρέλαση και θα ακολουθήσουν η καύση του καρνάβαλου και η ρίψη πυροτεχνημάτων.
Στο Αγρίνιο, ο δήμος οργανώνει το Σάββατο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας, μαζί με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την εκδήλωση "Με τη φαντασία μου φτιάχνω αποκριάτικες μάσκες". Θα ακολουθήσουν χορευτικά δρώμενα, ενώ ομάδα καρναβαλιστών από την τοπική κοινότητα Παπαδατών, θα εμφανιστεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα απευθύνει κάλεσμα για την καρναβαλική παρέλαση στις Παπαδάτες, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 3.00 το μεσημέρι. Την Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι, οργανώνεται λάτιν πάρτι στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου, ενώ στις 12.30 οι νέοι της τοπικής κοινότητας Τριαντείκων, θα αναβιώσουν το αποκριάτικο έθιμο "Ο βλάχικος γάμος". .
Στη Ναύπακτο, η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση της διαθήκης του βασιλιά καρνάβαλου, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι στο λιμάνι.
Στην Πάλαιρο θα γίνει η αναπαράσταση του "βλάχικου γάμου", η οποία θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία του δημοτικού σχολείου και θα καταλήξει στην παραλία της Παλαίρου όπου θα ακολουθήσει γλέντι.
Στην Κατούνα, το καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί με μία ποικιλία από αποκριάτικα δρώμενα.
Στο Μοναστηράκι, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 5.00 το απόγευμα της Κυριακής με την παρέλαση αρμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση