GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική συμφωνία με τους εταίρους προβλέπει ο Γιάννης Δραγασάκης

Μια πολιτική συμφωνία με τους εταίρους είναι πιθανόν να καταρτιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...

Πολιτική συμφωνία με τους εταίρους προβλέπει ο Γιάννης Δραγασάκης

Μια πολιτική συμφωνία με τους εταίρους είναι πιθανόν να καταρτιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο Mega.
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι μια πολιτική συμφωνία θα καταστήσει περιττό το αίτημα για τεχνική παράταση του προγράμματος (που ενδεχομένως θα έπρεπε να ζητηθεί μέχρι το καλοκαίρι) και ταυτόχρονα θα καλύπτει και την ΕΚΤ σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα των τραπεζών  - για την οποία είπε πως δεν ανησυχεί.
Επιπλέον ο κ. Δραγασάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητηθεί ένας οδικός χάρτης για τις επόμενες κινήσεις στην επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία με την Κομισιόν για τη διασφάλιση της ρευστότητας από την ΕΚΤ» σημείωσε ο κ. Δραγασάκης ο οποίος χαρακτήρισε «καταλυτική για να δώσει την παγκόσμια διάσταση του ελληνικού προβλήματος» την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Η δική μας μάχη είναι να ξεκινήσει η σύζητηση στην Ευρώπη για να φύγουμε από τις πολιτικές της λιτότητας» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το θέμα της ρευστότητας απάντησε «έαν δεν ανησυχεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τότε γιατί να ανησυχώ εγώ; Τη ρευστότητα την ελέγχει η ΕΚΤ και ο κύριος Ντράγκι» υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ μίλησε για κάποιο πρόγραμμα ή για κάποιο πλαίσιος εντός των ευρωπαϊκών θεσμών.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, τέλος, τρία είναι τα βασικά δεδομένα:

- Κανείς δεν μιλά πλέον για Τρόικα. Ο ρόλος μας ήταν να ανοίξουμε το δρόμο
- Δεν συζητάμε για συνέχιση του προγράμματος αλλά για νέα συμφωνία.
- Το θέμα δεν πάει πλέον θέμα μέτρων αλλά θέμα μεταρρυθμίσεων.

3 σχόλια

  1. ΑΛΛΕΣ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΝΕΑ "ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ" ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΝΤ
    ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΥΠΩΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΨΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΟΣ !!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΚΕΤΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ.
    ΕΜΑΣ ΠΟΣΩΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση