GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προτάσεις αστυνομικών για τη βία στα γήπεδα

Πρόταση για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα κατέθεσε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).   Η ...

Προτάσεις αστυνομικών για τη βία στα γήπεδα
Πρόταση για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα κατέθεσε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
 
Η ΠΟΑΣΥ κοινοποίησε το κείμενο των προτάσεων στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.
 
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων: "επειδή η θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος, συμβαδίζει με την επιβαλλόμενη λήψη δραστικών μέτρων για την πάταξη της βίας των γηπέδων, φρονούμε ότι δεν αρκούν πλέον τα αποσπασματικά "αστυνομικά" μέτρα, αλλά απαιτείται η ενεργοποίηση της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας για την ουσιαστική αντιμετώπιση των χούλιγκαν και την εμπέδωση κουλτούρας μη βίας στους αθλητικούς χώρους". Προσθέτει μάλιστα ότι "η ελληνική κοινωνία δικαιούται ένα ασφαλές περιβάλλον και έχει την ανάγκη μιας Ελληνικής Αστυνομίας, σύγχρονης και δημοκρατικής, ικανής να προασπίζεται το αγαθό της ασφάλειας με όρους κοινωνίας και κριτήρια επαγγελματικής λειτουργίας. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, στον τομέα της πρόληψης φρονούμε ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο οι τοπικοί φορείς και οι τοπικές κοινωνίες».
 
Προτείνει επίσης "να ξεκινήσει σε συνεργασία με το συνδικαλιστικό μας κίνημα μια συστηματική ενημερωτική εκστρατεία κατά της βίας σε όλη τη χώρα. Με τις παρεμβάσεις μας μπορούμε να συμβάλουμε στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και στην προστασία της νεολαίας από τους επίδοξους φορείς βίαιων και αντικοινωνικών συμπεριφορών" και αναφέρει ότι "η Πολιτεία πρέπει να καταστήσει σαφή τη σθεναρή και κάθετη βούλησή της για την ισχύ και την επιβολή των νόμων. Γιατί αυτό που μέχρι σήμερα βιώνουμε είναι να ψηφίζονται νόμοι και να αναγγέλλονται μέτρα που ποτέ όμως δεν εφαρμόζονται, αφενός μεν λόγω της οικονομικής και όχι μόνο δύναμης όλων αυτών των μεγαλοπαραγόντων που ασχολούνται με τον επαγγελματικό αθλητισμό και αφετέρου, λόγω του πολιτικού κόστους, καθώς όλα αυτά τα πλήθη που ασπάζονται την ειδωλολατρία των γηπέδων είναι ταυτόχρονα και ψηφοφόροι-οπαδοί προς εκμετάλλευση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση