GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίστα Λαγκάρντ: Δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημ. Μασ...

Λίστα Λαγκάρντ: Δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, Δημ. Μασίνης - πρώτος μάρτυρας κατηγορητηρίου- παραδέχτηκε ότι ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος των 4 συγγενικών προσώπων του Γ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ότι τα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν "από μέρα σε μέρα", με τον πρόεδρο της έδρας, Νικ. Πάσσο, να σχολιάζει : "Φανταστείτε να περιμέναμε και τον έλεγχο των 2.062 ατόμων της λίστας Λαγκάρντ. Με το χέρι ψάχνετε; όχι με υπολογιστή;".

- Μάρτυρας: Δεν υπάρχει και τόσο εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο μάρτυρας φανερά αγχωμένος είπε στο Δικαστήριο ότι "έχει μεγάλο τρακ".

- Πρόεδρος: Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα, παρά μόνο οι παρανομούντες.

- Εισαγγελέας: Θα τους ελέγχατε ποτέ αν δεν είχε γίνει αυτός ο μεγάλος θόρυβος;

- Μάρτυρας: Μόνο εάν είχαν τα τεκμήρια για μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά δεν ξέρω πότε γιατί έχουμε μεγάλο φόρτο... Πρώτα ελέγχουμε στη λίστα. Εμένα μου στέλνει το υπουργείο τα ονόματα και μέσα σε αυτά δεν ήταν τα ονόματα.

"Ουδείς πρέπει να φοβάται σε αυτή την αίθουσα παρά μόνο οι παρανομούντες", σχολίασε ο πρόεδρος Ν. Πάσσος απευθυνόμενος στον  Δημήτριο Μασίνα, διευθυντή του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου που ξεκίνησε να καταθέτει.

Οι μάρτυρες

Έχουν κληθεί 9 μάρτυρες κατηγορητηρίου μεταξύ των οποίων οι καθηγητές Αλιβιζάτος, Τσουκαλης, και Διαμαντούρος:

-Τρείς μάρτυρες προτείνει ως υπεράσπισης ο κατηγορούμενος (Σωκ. Κάτσικα, Ασπασια Κότσαρη και Μιχ. Μπλέτσιο) ενώ επιφυλάχθηκε για ακόμα έναν, με πιθανότερο τον Γιώργο Παπανδρέου χωρίς όμως να αποκαλύπτουν το όνομά του οι συνήγοροι.

-Η εισαγγελέας πρότεινε να κλητευθούν επιπλέον 8 μάρτυρες οι : Κωνσταντίνος Μπίκας ΕΥΠ, Ηλ. Πλασκοβίτης, γγ ΥΠ.ΟΙΚ, Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, πρέσβης, Ι. Καπελέρης πρώην ΣΔΟΕ, Στασινόπουλος ΣΔΟΕ, Αν. Μπάνος νομικός σύμβουλος ΥΠ.ΟΙΚ, Ι. Διώτης και Κλαδάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση