GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τέλος στο θρίλερ

Τρία τηλεφωνήματα και μία δήλωση στο Bloomberg χρειάστηκαν για να κοπάσει η θύελλα που ξέσπασε μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οι...

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τέλος στο θρίλερ

Τρία τηλεφωνήματα και μία δήλωση στο Bloomberg χρειάστηκαν για να κοπάσει η θύελλα που ξέσπασε μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Η... παγωμάρα που ακολούθησε ήταν πρωτόγνωρη, όπως και ο εκνευρισμός και η χρειάστηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού για να πέσουν οι τόνοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντάγκι, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Πληροφορίες λένε ότι ο κ. Σούλτς ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για όσα ειπώθηκαν στο γεύμα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στο τηλεφώνημα που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Μάριο Ντράγκι, τον ενημέρωσε ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεσή της Αθήνας να δράσει μονομερώς στο ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γέρουν Ντέισελμπλουμ επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα για να τον διαβεβαιώσει ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δοθεί η αίσθηση ότι δεν θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση εξ΄αιτίας του επεισοδίου με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Σημειώνεται ότι κ. Τσίπρας θα συναντηθεί την προσεχή Τετάρτη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση