GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυτιλήνη: Κοσμοσυρροή στην λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου

Στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου της Μυτιλήνης (η γνωστή Φραγκοκλησιά στην οδό Ερμού) φιλοξενούνται λείψανα του αγίου προστάτη των...


Στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου της Μυτιλήνης (η γνωστή Φραγκοκλησιά στην οδό Ερμού) φιλοξενούνται λείψανα του αγίου προστάτη των ερωτευμένων, κατόπιν δωρεάς της Ελισάβετ Μπαρτζίλι το Μάρτιο του 1893.

Χθες Παρασκευή, στις 18:45, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του αγίου Βαλεντίνου με τη συνοδεία της μπάντας του δήμου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Παντός Αιγαίου κ. Νικολάου, σε αγορά και προκυμαία Μυτιλήνης.
Πλήθος κόσμου συνόδευε τα λείψανα το Άγιου ενώ έμειναν εντυπωσιασμένοι από την καθολική εκκλησία της Μυτιλήνης που φυλάσσονται τα λείψανα.
Στην λιτανεία και στον καθολικό ναό βρέθηκαν και πολλοί επώνυμοι όπως ο Δήμαρχος Λέσβου, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι και άλλοι.

Στο πλαίσιο του σχεδίου της δημοτικής αρχής σχετικά με την προβολή του ελληνικού θεσμού που φυλάσσει τα ιερά λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, καθιέρωθηκε το γλυκό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Πρόκειται για το τοπικό γλύκισμα, η «αλευριά» ή «συκαλευριά». Με επιστολή στα μέλη του από το χώρο της εστίασης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου προτείνει να σερβίρουν το συγκεκριμένο γλυκό τις ημέρες των εκδηλώσεων, συμβάλλοντας στη δημιουργία γιορτινού κλίματος.
Σήμερα, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και η κοπή της πίτας της ενορίας στον αύλειο χώρο του ναού παρουσία πολλών πολιτών της Λέσβου.
Ενώ στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία ερωτικού τραγουδιού με τη συμμετοχή του τραγουδοποιού Τάκη Σωτηρχέλη και των συγκροτημάτων «Υπόγεια Ρεύματα», «Τα Φώτα Απέναντι», όπως και των καλλιτεχνών Γιώργου Αδαμπατά, Μιχάλη Δήσσου, Βλαδίμηρου Σιαμέτη και Νίκης Κεραμέκη. Επίσης θα συμμετάσχουν η Χορωδία Δήμου Λέσβου και το Χορευτικό Δήμου Λέσβου.
Ας σημειωθεί ότι σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκδόθηκε και σειρά γραμματοσήμων και ειδικοί συλλεκτικοί αναμνηστικοί φάκελοι με θέμα τον Άγιο Βαλεντίνο της Μυτιλήνης, που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα: lesvospost.com


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση