GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο φερεγγυότητας

Τη διαβεβαίωση ;oτι οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυο φερεγγυότητας έδωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊ...

ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο φερεγγυότητας

Τη διαβεβαίωση ;oτι οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυο φερεγγυότητας έδωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπ. Τζάζμπεκ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Τζάζμπεκ ανέφερε ότι "οι αποφάσεις για τον ELA (σ.σ.: για τη χρηματοδότηση των τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας) επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες. Επί του παρόντος, η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών δεν κινδυνεύει".

Ερωτηθείς, αν θα μπορούσε να υπάρξει μία κατάσταση, όπου η ΕΚΤ θα σταματούσε την παροχή ρευστότητας μέσω του ELA, ο κεντρικός τραπεζίτης απάντησε:

"Υπάρχει πάντα αυτός ο κίνδυνος. Αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να την παρακολουθούμε τόσο στενά". Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως "οι ελληνικές τράπεζες και η κεντρική τράπεζα θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τους κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση