GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θα το πιστεύεις γιατί ο Ευθυμιάδης δεν βαπτίζει τα παιδιά του

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ήταν καλεσμένος στο «Πρωινό» της Τετάρτης και μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και στη Φαίη Σκορδά για τον λόγο που επιμέ...

Δεν θα το πιστεύεις γιατί ο Ευθυμιάδης δεν βαπτίζει τα παιδιά του Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ήταν καλεσμένος στο «Πρωινό» της Τετάρτης και μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και στη Φαίη Σκορδά για τον λόγο που επιμένει να μην βαφτίζει τα παιδιά του, τη σχέση που έχει με τη δουλειά και τις οικονομικές του απολαβές, τη γνωστή διαμάχη του με το Mega για τα δεδουλευμένα από την τελευταία του τηλεοπτική δουλειά, αλλά και τον λόγο που δεν επιστρέφει στην τηλεόραση.

Γιατί δεν βαφτίζει τα παιδιά του:

«Τώρα πλέον με τον Τσίπρα δικαιωθήκαμε! Έγινε ονοματοδοσία, αλλά το θέμα της βάφτισης παραμένει ανοιχτό. Είμαι ανοιχτός προς αυτό. Θέλω να περάσω πρώτα από ένα δικό μου στάδιο κάθαρσης. Μάλιστα, την ερώτηση "γιατί δεν τα βαφτίσαμε ακόμα;" την απευθύνουν πολλές θρήσκες γνωστές της μάνας μου και τη στεναχωρούν επειδή δεν έχουν κατανοήσει ακόμα το θεμέλιο του Χριστιανισμού που είναι το "μην κρίνεις" - παρ' όλα αυτά είναι κάθε μέρα στην εκκλησία. Όταν πήγα στο Άγιο Όρος, φεύγοντας ζήτησα τρεις συμβουλές και μου είπαν "μην κάνεις αυτό που δεν θες να σου κάνουν", "κάνε αυτό που θες να σου κάνουν" και "μην κρίνεις". Αυτές οι γυναίκες, λοιπόν, που συνέχεια δράττουν την οποιαδήποτε ευκαιρία για να πάνε στη μάνα μου και να πουν "ο γιος σου δεν βάφτισε τα παιδιά ακόμα", τι έχουν να πουν για αυτούς που βαφτίζουν τα παιδιά τους και παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο και μετά χωρίζουν; Δεν είναι πανάκεια το να είσαι στα μυστήρια. Πρέπει να ξεκινήσεις με μια κάθαρση δικιά σου, να είσαι καθαρός μέσα σου, να κοιτάς τον Θεό στα μάτια, δηλαδή τον εαυτό σου, και αν σου πει ο εαυτός σου "πήγαινε βάφτισέ τα σε αυτόν τον παπά και αυτόν τον άνθρωπο" θα το κάνεις. Περιμένω κάτι τέτοιο... Νιώθω ότι έχω μια πορεία ακόμα μπροστά μου για να αποβάλλω πράγματα, να γίνω πιο ταπεινός, να συγχωρέσω ανθρώπους... Ακόμα δεν έχω συγχωρέσει τον δάσκαλό μου στο δημοτικό που με έδερνε. Με χτύπαγε πάρα πολύ και εμένα και πολλούς άλλους. Είμαι σε προσπάθεια τέτοια να συγχωρήσω. Είμαι μιας τέτοιας γενιάς, είμαι 48 χρονών, και περάσαμε πολλά. Ψυχοθεραπεία έχω κάνει παλιότερα, αλλά τώρα είναι μια δουλειά που κάνω μόνος μου. Αλλά μόνος σου δεν γίνεται να το κάνεις. Θες φίλους, συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι».

Η σχέση του με τη δουλειά και τα χρήματα:

«Πέρασα από το στάδιο που δούλευα όλη μέρα. Έφευγα από το σπίτι στις 7 το πρωί και επέστρεφα 1 τη νύχτα. Είχα όλη μέρα γύρισμα. Τα έχω κάνει αυτά και είδα ότι δεν βγάζει πουθενά. Στους καλλιτέχνες -σε μένα τουλάχιστον, ας μη μιλάω για όλους τους καλλιτέχνες- μας δόθηκε ένα χάρισμα να παρουσιάζουμε ιστορίες, μουσική, Τέχνη στον κόσμο και να του γλυκαίνουμε τη ζωή. Δεν μας έδωσε το χάρισμα της διαχείρισης των χρημάτων. Όπως ήρθαν τα λεφτά, έτσι τα έχασα. Σε κακές επενδύσεις, σε λαμόγια, σε δανεισμούς. Ήμουν ο άνθρωπος που μου έλεγες ότι έχεις ένα πρόβλημα και σου έλεγα "Πόσα θες; Πάρε!". Όπως ζούσα με τα πολλά, ζω και με τα λίγα. Απλά τώρα όλοι ξέρουν πως δεν έχω πολλά λεφτά, οπότε δεν έρχονται να μου ζητήσουν δανεικά».

Η απόρριψη των υλικών αγαθών και η επιρροή της Άννα Ντιμιτρίεβιτς:

«Σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ η λογική της γυναίκας μου, που προερχόταν από μια δουλειά ως μοντέλο που γυρνούσε όλο τον κόσμο και από μία χώρα, την πρώην Γιουγκοσλαβία, που ξαφνικά καταστράφηκε. Μου είπε: "Ξαφνικά έγιναν όλα. Δεν μας προετοίμασε κανείς για τον πόλεμο. Μια μέρα ξυπνήσαμε και μας είπαν ότι έχουμε πόλεμο, ότι ψάχνουν κάποιον η Αμερικάνοι και βομβαρδίζουν ολόκληρη τη Σερβία, επειδή ψάχνανε έναν. Μια μέρα μας είπαν ότι τα εξωχικά που είχαμε στις Δαλματικές Ακτές ήταν σε άλλη χώρα πλέον. Μια μέρα μας είπαν ότι τα λεφτά που είχαμε στην τράπεζα δεν υπάρχουν πλέον". Αυτή η λογική μας έκανε να σκεφτούμε ότι αυτό που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας θα είναι η αγάπη και όχι σπίτια και λεφτά, τα οποία θα μας φέρνανε πολύ άγχος, πολύ στρες και δεν θα μας έφερναν τόσο κοντά με τα παιδιά».

Το γεγονός που τον έκανε να δει τη ζωή με διαφορετικό τρόπο:

«Εμένα το καλό μου το έκανε η οικονομική κρίση. Ήταν μια εβδομάδα που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Μου χρωστούσαν λεφτά από το Mega και δεν μου τα έδιναν, εγώ χρωστούσα στην τράπεζα και αγχωνόμουν. Τους ανθρώπους που ήταν να με πληρώσουν από το Mega δεν τους είδα ποτέ αγχωμένους. Εκεί έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση με τη γυναίκα μου, δηλαδή αν είναι να το πάρουν το σπίτι, ας το πάρουν. Προέχει η υγεία και το καθημερινό μου χαμόγελο. Εκεί ήταν το ότι δεν ξαναγυρνάμε πίσω. Τελικά με το σπίτι είμαι στον νόμο Κατσέλη, περιμένω...».

Ο λόγος που δεν επιστρέφει στην τηλεόραση:

«Τηλεοπτικά δεν νιώθω ακόμα έτοιμος να κάνω κάτι. Υπο τις υπάρχουσες συνθήκες, έχουν γίνει προτάσεις από πολλούς, αλλά οι συνθήκες δεν αλλάξανε. Οι ηθοποιοί κυνηγάνε να πάρουν τα λεφτά τους, οι πληρωμές ξεκινάνε μετά από έναν χρόνο. Η τελευταία μου τηλεοπτική εμπειρία ήταν οδυνηρή. Για να πάρουμε τα λεφτά από το Mega βάλαμε δικηγόρους, έγιναν δικαστήρια, ασφαλιστικά μέτρα κλπ. Για έναν καλλιτέχνη είναι πολύ οδυνηρό αυτό. [...] Όσο τα πράγματα είναι έτσι και όσο ακούω ότι ακόμα κυνηγάνε για να πάρουν τα λεφτά, δεν θέλω να μπω σε αυτή την ψυχική φθορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση