GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με πρόγραμμα Ολαντρέου ο Τσίπρας

Γράφει ο  Ναπολέων Λιναρδάτος. Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν σαν η Ελλάδα να βρίσκεται πίσω στο 2009.Ο κ. Τσίπρας απευθυνόταν σε μι...

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος.

Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν σαν η Ελλάδα να βρίσκεται πίσω στο 2009.Ο κ. Τσίπρας απευθυνόταν σε μια χώρα που ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί οι προηγούμενες τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις απέτυχαν. Ξεκινάμε πάλι από την αρχή.
Αν κάτι είναι ξεκάθαρο αυτό είναι ότι ως έθνος αποφεύγουμε τα καινούργια λάθη, προτιμούμε την σιγουριά της επανάληψης. Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν μια επανάληψη των ομιλιών του κ. Γιώργου Παπανδρέου από το 2009. Είναι τόσο πανομοιότυπες, που ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι έχουμε να κάνουμε μια περίπτωση ακραίας λογοκλοπής.
Νέο φορολογικό σύστημα (ΓΑΠ ‘09), νέα αστυνομία (ΓΑΠ ‘09), ανοιχτά σύνορα και μαζικές “ελληνοποιήσεις” (ΓΑΠ ‘09), θα τα πάρουμε από τους λίγους (ΓΑΠ ‘09), θα τα δώσουμε στους πολλούς (ΓΑΠ ‘09), θα έχουμε μεταρρυθμίσεις που θα αρέσουν στις συντεχνίες (ΓΑΠ ‘09), θα κτυπήσουμε τους διαπλεκόμενους (ΓΑΠ ‘09), θα παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια (ΓΑΠ ‘09), θα μειώσουμε προνόμια βουλευτών και θα περικοπεί η αστυνομική φύλαξη για πολιτικούς (ΓΑΠ ‘09). Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αντιγραφές.
Ίσως πολλοί θα σκεφτούν ότι τουλάχιστον μερικές από τις παραπάνω εξαγγελίες ακούγονται καλές. Εδώ να σημειώσουμε ότι κάθε κυβέρνηση κάνει πάντοτε κάποιες εξαγγελίες με τις οποίες ελάχιστοι θα μπορούσαν να διαφωνήσουν, τα ερωτήματα/θέματα που μένουν είναι τα εξής:
- Δεν μιλούσε σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει, δεν είπε τίποτε που να αλλάζει το υπάρχον σύστημα που παράγει ελλείμματα, χρέη και ανεργία. Μια λίστα παροχών και άλλων δημοφιλών επιθυμιών δεν είναι σχέδιο ανασυγκρότησης μιας χρεοκοπημένης οικονομίας.
- Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας στην ομιλία του κ. Τσίπρα εμφανίστηκε μόνο ως πηγή φορολογικών εσόδων.
- Η αιτία της κρίσης είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι το κράτος δεν φορολογεί αρκετά. Όποιος το πιστεύει αυτό είναι άξιος της τύχης του.
- Το ασφαλιστικό σύστημα έχει ήδη χρεοκοπήσει, οι νέες παροχές απλώς θα επισπεύσουν την κατάρρευση.
- Ήταν πολύ καλές οι εξαγγελίες για τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών της διαπλοκής, αλλά σύντομα θα δούμε αν αυτές ήταν πραγματικές, ή απλά εκφοβισμός για να υπάρχει φιλοκυβερνητική κάλυψη της κυβέρνησης στα ΜΜΕ. Ήδη η Τσιπροφιλία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στα ΜΜΕ.
- Όλοι ξέρουμε πως άρχισαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Ολάντ στην Γαλλία. Επίσης όλοι φαίνεται να έχουμε ξεχάσει πως κατέληξαν. Όλες οι μορφές της σοσιαλδημοκρατίας έχουν χρεοκοπήσει, εντός και εκτός, και στον πάτο τραβούν όλη την Ευρώπη.
- Αν κάτι είναι ξεκάθαρο από την υπάρχουσα κυβέρνηση είναι η χονδροειδής της άγνοια κινδύνου, πολιτικών συσχετισμών και βασικών οικονομικών. Το ότι θα αποτύχει είναι σίγουρο, το πότε παίζεται. 
Καλώς ήρθατε στην εποχή του Αλέξη Τσιπανδρέου.

1 σχόλιο

  1. Πως ‘Χτίστηκε’ το Χρέος του Ελληνικού Δημοσίου …
    To 2008, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι: οι Τράπεζες δεν είχαν λεφτά να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου έπρεπε να αναχρηματοδοτηθούν από την
    Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ). Για το σκοπό αυτό συμφώνησαν οι Τράπεζες της Ελλάδος να πάρουν τα δάνεια που χρειάζονταν (περίπου 23 δις) από την ΕΚΤ με εγγύηση του δημοσίου. Για την εγγύηση των δανείων το Ελληνικό κράτος εξέδωσε ομόλογα ύψους 23 δις και τα έδωσε στις Τράπεζες και αυτές με την σειρά τους στην ΕΚΤ και έτσι πήραν τα δάνεια. Θα πρέπει να λεχθεί ότι τα χρήματα αυτά εδόθησαν με αποκλειστικό σκοπό να χορηγηθούν σε στεγαστικά δάνεια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας (Βλέπε Ν.3723 9/12/2008).

    Το 2012, οι Ελληνικές Τράπεζες έπρεπε να αποπληρώσουν τα δάνεια προς την ΕΚΤ (ύψους 23 δις). Πράγμα που οι Τράπεζες δεν έκαναν. Και όχι μόνο αυτό. Τα χρήματα δεν πήγαν σε σκοπούς για τους οποίους εκδόθηκαν. Τα χρήματα δεν ‘ρίχτηκαν’ καν στην αγορά. Όλοι ξέρουμε ότι το από τότε ούτε δάνεια δόθηκαν, ούτε μισθοί αυξήθηκαν και ούτε νέοι διορισμοί έγιναν. Άρα τα λεφτά που πήραν οι Ελληνικές Τράπεζες που πήγαν;
    Στο μεταξύ τα συγκεκριμένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου εξέπεσαν το 2012, αφού οι Τράπεζες δεν πλήρωσαν και το Ελληνικό Δημόσιο χρεώθηκε 23 δις.
    Το ίδιο πράγμα έκαναν και οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν. Φαίνεται ότι είχαν βρει την χρυσή κότα!. Οπότε, ομοίως έχουμε την παρακάτω γενική εικόνα:

    K. Καραμανλής, με N. 3723-09/12/2008………………………………. 23 δις
    Επίσης καθ όμοιο τρόπο έχουμε:
    Γ. Παπανδρέου:
    με Ν. 3845-06/05/2010 ………………………………..15 δις
    με Ν. 3864-21/07/2010 ………………………………..10 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ………………………………...25 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ………………………………...30 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ………………………………...60 δις
    ----------
    140 δις
    Κυβερνήσεις συνεργασίας
    με Ν. 4056 12-03-2012 30 δις
    με Ν. 4079 19-09-2012 40 δις
    ----------
    70 δις

    Έτσι, συνολικά έχουμε: 23 +140 +70 δις = 233 δις διαπιστωμένα μέχρι τώρα.
    Όλα αυτά χρεώθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο, πήγαν στις Ελληνικές Τράπεζες κατ’ αρχήν χρέωσαν το Ελληνικό Δημόσιο δηλ. όλους τους Πολίτες για λεφτά που δεν πήραν! Τώρα οι Τράπεζες λένε πως δεν έχουν χρήματα και είναι έτοιμες να βαρέσουν διάλυση. Αυτό κάποιοι το λένε ΑΠΑΤΗ. Εσείς;

    Σκεφτείτε ότι ο Γ. Παπανδρέου μας έβαλε στο μνημόνιο για χρέους ύψους 130 δις. Γιατί όπως είπε δεν ‘έβγαινε’. Τώρα που προσέθεσαν άλλα 233 δις τουλάχιστον, πήγαν στις εκλογές με δήθεν πλεόνασμα και χρέος υπό διαχείριση. Αυτά δεν έχουν συμβεί ποτέ στην Ιστορία τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκή χώρα.

    α. λεώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση