GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια είναι η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά αλλαγή ηγεσίας (δείτε βίντεο)

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζήτησε την καταψήφιση της συμφωνίας του Eurogroup, την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κι έκτακτο συ...

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζήτησε την καταψήφιση της συμφωνίας του Eurogroup, την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κι έκτακτο συνέδριο, δημιουργήθηκε το 2013 από μαρξιστές που εκδίδουν την εφημερίδα «Επανάσταση» και το περιοδικό «Μαρξιστική Φωνή».
Στην εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη της Τάσης είχε λάβει μέρος κι ο Αλαν Γουντς, γνωστός θεωρητικός της Αριστεράς που θεωρείται ότι επηρέασε και την πολιτική σκέψη του Ούγκο Τσάβες (δείτε φώτο θέματος). Οι θέσεις της Τάσης εκφράζονται κυρίως μέσω της ιστοσελίδας marxismos.com, ενώ είναι εμφανής η προσήλωσή τους στις έννοιες και τις ιδέες του μαρξισμού, με πολιτική κατεύθυνση προς τη σκέψη του Τρότσκι.
Η Κομμουνιστική Τάση έχει έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι μία ημέρα μετά από τις εκλογές σχολίασε επικριτικά στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, χαρακτηρίζοντάς την ατόπημα.
Τα μέλη της είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τον αποκλεισμό υποψηφίων τους από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ωστόσο, είχε στηρίξει τα στελέχη που προέρχονται από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση