GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα στείλει το λογαριασμό στο λαό

Η νέα συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση με τους εταίρους της, ανεξαρτήτως του πώς θα ονομαστεί, “αποτελεί παράταση της δανειακής σύ...

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα στείλει το λογαριασμό στο λαό

Η νέα συμφωνία που θα υπογράψει η κυβέρνηση με τους εταίρους της, ανεξαρτήτως του πώς θα ονομαστεί, “αποτελεί παράταση της δανειακής σύμβασης, παράταση δηλαδή του μνημονίου”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Λιβαδειάς.

“Όλα τ' άλλα που ακούμε από τα κυβερνητικά στελέχη περί τέλους του μνημονίου και διαχωρισμού της δανειακής σύμβασης από το μνημόνιο, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Γιατί δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό. Το μνημόνιο είναι η εξειδίκευση των μέτρων που περιγράφονται στη δανειακή σύμβαση”, ανέφερε χαρακτηριστικά, και σημείωσε ότι όπως κι αν βαφτιστούν οι μηχανισμοί επιτήρησης και ανεξαρτήτως ποσοστού ισχύος των μνημονιακών μέτρων και αντικαταστάσεων των υπολοίπων με ισοδύναμα κατά τη συνταγή του ΟΟΣΑ, “η κυβέρνηση τον λογαριασμό στον λαό θα τον στείλει να τον πληρώσει, όπως ακριβώς έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις”.

Σημείωσε ότι δια στόματος πρωθυπουργού, υπουργού Οικονομικών και άλλων στελεχών, η κυβέρνηση αναγνώρισε τη στενή συνεργασία και τον έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, “δηλαδή την τρόικα”, από μόνη της ζήτησε παράταση της δανειακής σύμβασης και των όρων της, “δηλαδή του μνημονίου”, δεσμευόμενη ότι θα υλοποιήσει το 70% όσων είχαν συμφωνηθεί, αναγνώρισε ως επίτευγμα το “ματωμένο πλεόνασμα” που πέτυχε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τους επιχειρηματικούς ομίλους και ότι δεν είναι δογματική με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Χαρακτήρισε ως το πλέον εξοργιστικό την ανακοίνωση “πως τα ψίχουλα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, όπως η 13η σύνταξη, αφορά μόνο συνταξιούχους που ζουν στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό και είναι λιγότερο από δύο ευρώ τη μέρα για κάθε δικαιούχο”.

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι όλα τα “βαρύγδουπα” περί επικείμενων “σαρωτικών μεταρρυθμίσεων” έχουν στόχο την απόσπαση της λαϊκής ανοχής και στήριξης στις αναγκαίες για το σύστημα καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις που “μεταφράζονται” σε σύνθλιψη των εναπομεινάντων προνοιακών επιδομάτων, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και νέους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, “όχι για το μεγάλο κεφάλαιο που ξέρει πολύ καλά πώς να φοροδιαφεύγει, αλλά κυρίως των μεσαίων εισοδημάτων, των μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων”. Κάλεσε, επίσης, τον λαό να μην μπερδεύεται με τα μεγάλα λόγια περί τέλους της λιτότητας.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τον λαό και το κίνημά του να μην γίνει χειροκροτητής, “όπως τον θέλουν και οι σημερινοί κυβερνητικοί εταίροι και οι σύμμαχοί τους και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτούς”, αλλά να χαράξει τη δική του γραμμή πάλης “για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με άλλο δρόμο ανάπτυξης για τον λαό, με αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ” και να “οργανώσει την αντεπίθεσή του για την ελπιδοφόρα διέξοδο της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, για το άνοιγμα του μόνου επίκαιρου και ρεαλιστικού δρόμου, για την πραγματική απελευθέρωση του ανθρώπου, της οικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας, σοσιαλιστικής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση