GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χάνει ο Αβραμόπουλος. Κερδίζει έδαφος η Καρυστιάνη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.  Αν και καθυστερεί η ανακοίνωση του ονόματος, πλησιάζει η μέρα που ο Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. 

Αν και καθυστερεί η ανακοίνωση του ονόματος, πλησιάζει η μέρα που ο Αλ. Τσίπρας θα ανακοινώσει την πρότασή του για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες του press-gr αναφέρουν ότι ο Δημ. Αβραμόπουλος δεν είναι πλέον τόσο φαβορί όσο ο ίδιος εμφανιζόταν. Αντιθέτως, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος η πρόταση για την υποψηφιότητα της συγγραφέως και αντιδικτατορικής αγωνίστριας, Ιωάννας Καρυστιάνη.

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1952 σε μια πολύτεκνη οικογένεια, πρόσφυγες μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση. Για τη δράση της βασανίστηκε από τη Χούντα. Έχει δηλώσει πως κατά καιρούς της έχουν γίνει προτάσεις για να πολιτευθεί αλλά δεν ενδιαφέρεται να γίνει πολιτικός. Παίρνει όμως συχνά πολιτικές θέσεις μέσα από συνεντεύξεις της και ανοιχτές επιστολές.

Μετά τη δικτατορία δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως σκιτσογράφος και εικονογράφος με το ψευδώνυμο “Ιωάννα”. Είναι παντρεμένη με τον γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη. Το λογοτεχνικό έργο της έχει βραβευθεί επανειλημμένα.
Σημειώνεται μάλιστα ότι και το 2005 ήταν ένα από τα ονόματα που είχε ακουστεί ότι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σκεπτόταν να προτείνει για το προεδρικό αξίωμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση