GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Σπαρακτική" έκκληση Bloomberg: Οι Έλληνες υποχώρησαν, τώρα η σειρά σας

Στο σημερινό έκτακτο Eurogroup με επίκεντρο τη συμφωνία γέφυρα αναφέρεται σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Σύμ...

Στο σημερινό έκτακτο Eurogroup με επίκεντρο τη συμφωνία γέφυρα αναφέρεται σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με αυτό, το υπάρχουν πρόγραμμα διάσωσης δείχνει να έχει αποτύχει ενώ το το ειδησεογραφικό πρακτορείο καλεί τους Ευρωπαίους να τα βρουν με τους εταίρους γιατί διακυβεύεται το μέλλον του ευρώ.

"Η Ελλάδα έχει κάνει παραχωρήσεις. Ίσως χρειάζεται να κάνει και λίγες παραπάνω. Η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί. Αν αρνηθεί να απαντήσει και το ευρώ καταρρεύσει, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν μία εξήγηση" γράφει το πρακτορείο.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup θα βρεθεί σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έχοντας απέναντί του όχι μόνο τον σκληρό Σόιμπλε, αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και τον κεντρικό τραπεζίτη της Ένωσης Μάριο Ντράγκι.

Οι σημερινές διαπραγματεύσεις είναι πολύ σημαντικές, γράφει σε δημοσίευμά του το Blοomberg View με τίτλο: "Συμφωνήστε με την Ελλάδα" τονίζοντας πως στο σημερινό, κρίσιμο Eurogroup "διακυβεύεται το μέλλον του ευρώ".

"Οι λεπτομέρειες της νέας προσφοράς στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική πολιτική και το δημόσιο χρέος θα έχει σημασία - αλλά όχι τόσο όσο το να υπάρξει προθυμία και από τις δύο πλευρές ώστε να έρθουν σε συμφωνία. Μέχρι στιγμής, τα σημάδια για κάτι τέτοιο είναι πολύ αχνά" σημειώνει το άρθρο και συνεχίζει:"Η Ελλάδα και η υπόλοιπη ΕΕ μιλάνει για ένα Grexit σαν μια επιλογή που θα ήταν πρόθυμοι να εξετάσουν. Αυτό είναι ένα απερίσκεπτο μήνυμα προς τους επενδυτές".

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στη στάση που εξακολουθεί να διατηρεί ο Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος επιμένει σε μια πρόταση - γέφυρα για την Ελλάδα, πολύ διαφορετική από αυτή που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως όλα δείχνουν "το υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης έχει αποτύχει: Επέβαλε πολλή λιτότητα και ισοπέδωσε την οικονομία. Σωστό ή λάθος, η νέα τροποποιημένη θέση της Ελλάδας θα πρέπει να θεωρηθεί, τουλάχιστον, ως βάση για διαπραγμάτευση".

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση