GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Ο Βαρουφάκης στη Γερμανία και ο αέρας... να σφυρά ακόμη

"...Και ο αέρας ακόμη σφυρίζει πίσω από την πλάτη του...". Με αυτή τη φράση το Bloomberg αναφέρεται στην επίσκεψη του Γιάννη...

Bloomberg: Ο Βαρουφάκης στη Γερμανία και ο αέρας... να σφυρά ακόμη

"...Και ο αέρας ακόμη σφυρίζει πίσω από την πλάτη του...". Με αυτή τη φράση το Bloomberg αναφέρεται στην επίσκεψη του Γιάννη Βαρουφάκη στη Γερμανία. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα έχει κρίσιμες συναντήσεις στη χώρα που παίρνονται κεντρικά οι αποφάσεις για την Ευρωζώνη, στο απόηχο "τουμεγαλύτερου ράλι στα χρηματιστήρια από τις μέρες της δραχμής και την αύξηση στο κόστος δανεισμού".

Πρώτη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη, την Τετάρτη, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Ενώ η σκληρότερη συνάντηση αναμένεται να είναι εκείνη με το Γερμανό ομόλογο του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. "Δεν σημαίνει ότι θα συναντηθούν και οι απόψεις τους" επισημαίνει το πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας συναντιέται με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, με την Αθήνα να έχει εξασφαλίσει, τουλάχιστον φαινομενικά, μια υποστήριξη σε αιτήματα της από τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Η Αθήνα επιζητά μια "ανάσα", μια περίοδο χαλάρωσης προκειμένου να συζητηθούν οι όροι για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, χωρίς πιέσεις. Ήδη ο Γ. Βαρουφάκης έχει προτείνει ένα σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς διαγραφή αλλά με την ανταλλαγή swaps. Αρνήθηκε όμως να δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο του λέγοντας "δεν είναι ώρα τώρα για μαθήματα οικονομικών".

Το Bloomberg εκτιμά ότι το πιο εφικτό σενάριο είναι μια συμφωνία - γέφυρα, διάρκειας 6 εβδομάδων.

"Και οι δυο πλευρές θα εκφράσουν ακραίες απόψεις για να βελτιστοποιήσουν τη διαπραγματευτική τους θέση" εκτιμά ο Patrick Armstrong, επικεφαλής επενδύσεων Plurimi Investment Managers λέγοντας πως η θέση των δυο πλευρών θα είναι "πρέπει να δεις το τέλος του κόσμου αν δεν συμφωνήσεις μαζί μου". Προβλέπει δε "πολλή ρητορική και ρευστότητα τον επόμενο μήνα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση