GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φ. Καραβίας : Το σχέδιό μου για τη Eurobank

Το σχέδιό του για τη Eurobank περιγράφει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας. Με επιστολή του προς τους εργαζόμενο...

Φ. Καραβίας : Το σχέδιό μου για τη Eurobank

Το σχέδιό του για τη Eurobank περιγράφει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας. Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο κύριος Καραβίας αναφέρεται εκτενώς  στα επιτεύγματα της απερχόμενης διοίκησης Μεγάλου και στα σημεία, στα οποία πρέπει να εστιάσει τη στρατηγική της η Eurobank.

Αναλυτικά, η επιστολή :

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης ανέλαβα χθες τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζάς μας. Αναλαμβάνω την ηγεσία μιας τράπεζας την οποία υπηρετώ μαζί σας τα τελευταία 17 χρόνια. Έχω πλήρη αίσθηση των απαιτήσεων, της συγκυρίας και των προκλήσεων που μας περιμένουν, αλλά έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη σε εμάς. Έχουμε δουλέψει από τις ίδιες θέσεις, έχουμε παλέψει για τους ίδιους στόχους, έχουμε περάσει τις ίδιες δυσκολίες και ξέρω τι μπορεί να πετύχει το ανθρώπινο και στελεχιακό δυναμικό αυτού του οργανισμού όταν συνεργαζόμαστε όλοι αρμονικά στην ίδια κατεύθυνση. 

Όπως γνωρίζετε, η Τράπεζά μας είναι ένας μοναδικός συνδυασμός παράδοσης, ιστορίας, δυναμισμού και καινοτομίας, καθώς προέρχεται από συγχωνεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και το καθένα συνέβαλε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στη διαμόρφωση του σημερινού μας οργανισμού. Η Τράπεζα Εργασίας διακρίθηκε για τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχτισε με τους πελάτες της, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ταυτίστηκε με την ελληνική αποταμίευση και η Eurobank με ό,τι πιο καινοτόμο και δυναμικό έχει να επιδείξει η ελληνική τραπεζική.

Σε όλη τη διαδρομή της, η Τράπεζα διοικήθηκε από χαρισματικούς και προικισμένους ανθρώπους όπως ήταν ο αείμνηστος Κ. Καψάσκης, ο Γ. Γόντικας και ο Ν. Νανόπουλος, ο οποίος ηγήθηκε μιας εξαιρετικής ομάδας στελεχών που περιελάμβανε τον Μ. Κολακίδη, τον Β. Μπαλλή και τον Ν. Καραμούζη, τον οποίο με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε ξανά στην Τράπεζά μας στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Παραλαμβάνω τη σκυτάλη από έναν αντίστοιχα ικανό άνθρωπο, τον Χ. Μεγάλου, που τους τελευταίους 20 μήνες, με πάθος και πίστη στον οργανισμό μας, συνέβαλε καθοριστικά στην επανιδιωτικοποίηση της Eurobank και στην ολοκλήρωση σημαντικότατων επιτυχιών:

Πρώτον, τη συγχώνευση της Eurobank με το ΤΤ και την Proton. Δεύτερον, επιστρέψαμε στον φυσικό μας χώρο, τον ιδιωτικό τομέα, ολοκληρώνοντας με πλήρη επιτυχία  την αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου κατά €3δισ. Με τον τρόπο αυτό, η Eurobank έγινε η μόνη ελληνική τράπεζα με πλειοψηφικά ιδιωτική μετοχική βάση, η «διεθνοποιημένη» ελληνική τράπεζα, με κορυφαίους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές ως βασικούς μετόχους. Τρίτον, ολοκληρώσαμε με επιτυχία τα Stress tests χωρίς να προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες και με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον αφορά στην αξιολόγηση του δανειακού μας χαρτοφυλακίου.

Είναι λοιπόν, για μένα, μεγάλη τιμή και πρόκληση να καλούμαι να συνεχίσω το σημαντικότατο έργο των προκάτοχων μου.  Στην προσπάθεια αυτή, που προδιαγράφεται δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις, ζητώ και προσβλέπω στην υποστήριξη όλων σας. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, που χρειάζεται όλους μας. Αφορά όλους μας. Προχωράμε έχοντας ως βάση τις αξίες μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας: ήθος, διαφάνεια, συλλογικότητα, καινοτομία, εξωστρέφεια.  Αξίες που εμείς είχαμε πάντα και που σήμερα τις αποζητά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η ελληνική οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη.  

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν πρέπει να ξεχνάμε το θεσμικό ρόλο της Τράπεζάς μας τον οποίο οφείλουμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια.  Ο ρόλος αυτός επιβάλλει σεβασμό στους καταθέτες μας, υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, διαχείριση των προβληματικών  δανείων με συνετά κριτήρια αλλά και κοινωνική ευαισθησία, αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους και στους μετόχους μας.

Σταθεροί παραμένουν και οι στρατηγικοί μας στόχοι.  Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επιστροφή στην κερδοφορία το 2015, παρά τις μακροοικονομικές προκλήσεις, μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, την υγιή ανάπτυξη του δανειακού μας χαρτοφυλακίου, την περαιτέρω ενίσχυση της καταθετικής μας βάσης και τη συστηματική συγκράτηση του κόστους.  

Η μακροοικονομική συγκυρία παραμένει γεμάτη προκλήσεις. Εφόσον τις υπερβούμε –και ακλόνητη πεποίθησή μου είναι πως πράγματι τελικά θα τα καταφέρουμε- υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να μπει η Ελλάδα σε μια σταθερή τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης μέσα στην ευρωζώνη, κάτι άλλωστε που ανταποκρίνεται και στο αίτημα της  κοινωνίας. Σε πλαίσιο σταθερότητας, προσέλκυσης των αναγκαίων άμεσων ξένων επενδύσεων, ανόδου της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα και δημιουργίας θέσεων εργασίας, η Eurobank είναι άριστα τοποθετημένη για να πρωταγωνιστήσει. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, έχουμε σαφή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ο ιδιωτικός χαρακτήρας, οι ισχυροί και αξιόπιστοι μέτοχοι, το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό , που χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και καινοτόμο πνεύμα, και μια ποιοτική και πλατιά πελατειακή βάση μας φέρνουν σε πλεονεκτική θέση τόσο για να στηρίξουμε την προσπάθεια εισόδου και παραμονής σε αυτό το θετικό κύκλο, όσο και για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του για την Τράπεζά μας και την ελληνική κοινωνία.

Αυτή είναι η φιλοδοξία και η προτεραιότητά μου, αναλαμβάνοντας τα ηνία της Τράπεζας. Έρχεται μια νέα περίοδος και η έγκαιρη ανάγνωσή της θα αποτελέσει το ισχυρότερο στρατηγικό όπλο για το μέλλον. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να καταστήσω τη Eurobank πρωταγωνιστή στον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Στόχος μου είναι να προετοιμαστούμε από τώρα για το αύριο. Να δουλέψουμε προνοώντας ώστε, μόλις αρχίσει να παγιώνεται ένα καλύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον, η Eurobank, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπου έχει παρουσία, να είναι η πρώτη τράπεζα που θα αντιληφθεί, θα προσαρμοστεί στις καινούργιες συνθήκες, θα πρωτοπορήσει, θα ανοίξει το δρόμο και θα  αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της νέας εποχής.

Στις προσπάθειες μας δεν είμαστε μόνοι.  Έχουμε την στήριξη των μετόχων μας,  όπως αυτή επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα και από τις δηλώσεις του κ. Prem Watsa, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Fairfax Financial Holdings Limited, μετόχου της Eurobank, στο Δελτίο Τύπου της Τράπεζας μας :

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Eurobank και στη δυνατότητά της να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει. Πιστεύω ότι (…) μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα, σε όφελος της ελληνικής οικονομίας, των πελατών της Τράπεζας και των μετόχων της.»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ας συνεχίσουμε λοιπόν τη δουλειά μας με το πάθος, τον δυναμισμό, την αφοσίωση και το ήθος που πάντα μας διακρίνει για να τοποθετήσουμε την Eurobank στην κορυφή, πρωταγωνιστή της ελληνικής ανάκαμψης και σταθερότητας. Από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σας καλώ να συμβάλετε στην πρόοδο της Τράπεζας μας, σας καλώ να συμμετέχετε στις επιτυχίες της Eurobank. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση