GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδιέξοδο στο Eurogroup. Δεν έγινε καν κοινή δήλωση. Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω.

Ούτε καν σε κοινή δήλωση δεν κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, για το θέμα της Ελλάδας. Ώρες...

Ούτε καν σε κοινή δήλωση δεν κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, για το θέμα της Ελλάδας.
Ώρες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup κι εν μέσω καταιγισμού πληροφοριών περί "δυστοκίας" σύνταξης κοινής ανακοίνωσης, λόγω αναφοράς στην "παράταση του τρέχοντος προγράμματος", ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε:
"Κάναμε έκτακτο Eurogroup για να συζητήσουμε με τους Έλληνες εταίρους μας, πριν τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Είχαμε μία έντονη και εποικοδομητική συζήτηση, που κάλυψε πολλούς τομείς, όχι όμως επαρκώς, ώστε να υπάρχουν κοινά συμπεράσματα. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση τη Δευτέρα και βεβαίως θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας, στο θέμα της μελλοντικής συνεργασίας. Δεν υπάρχουν συμπεράσματα, που θα μπορέσω να μοιραστώ μαζί σας. Βεβαίως θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή".
"Δεν υπήρξαν κοινά συμπεράσματα, άρα δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δηλώσεις. Δεν έχει να κάνει με τη διατύπωση, αλλά με το πόση πρόοδο κάναμε. Κατανοούμε όλοι καλύτερα πού βρισκόμαστε, από αυτήν την άποψη υπάρχει πρόοδος, αλλά όχι ώστε να έχουμε κοινά συμπεράσματα. Άρα, δεν είχε κανένα νόημα, να κάνουμε προσχέδιο".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις θέσεις της Ελλάδας, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε:
"Διερευνήσαμε πολλά ζητήματα, ένα από αυτά είχε να κάνει με το μέλλον του τρέχοντος προγράμματος και ζητήσαμε τη δυνατότητα παράτασης. Για κάποιους ήταν σαφές, ότι ήταν η προτιμητέα επιλογή, αλλά δεν καταλήξαμε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Οι θεσμοί είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές, αλλά χρειάζεται μία πολιτική απόφαση, για να αρχίσουν οι θεσμοί να εργάζονται".
"Είχα τη φιλοδοξία να συμφωνήσουμε επί των βημάτων, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη πρόοδο τη Δευτέρα. Δυστυχώς, δεν το καταφέραμε αυτό. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα. Δεν μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις επί του περιεχομένου του προγράμματος, απλώς προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε επί των βημάτων. Δεν το καταφέραμε να έχουμε ένα συμπέρασμα, ως προς το πώς θα συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα. Θα πρέπει να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία, πριν ξεκινήσουν οι εμπειρογνώμονες οποιαδήποτε εργασία".

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε, πως "η συζήτηση ήταν χρήσιμη για την Ελλάδα. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες και την αμοιβαία θέληση, δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε κοινή δήλωση. Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα".

Κυβέρνηση: Παράταση του Μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή
Δεν υπήρξε συμφωνία στην πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που τονίζουν ότι η ελληνική πλευρά "θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των μνημονίων" και έθεσε επί τάπητος το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δημοσίου χρέους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "παράταση του μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή" και προσθέτουν ότι θα συνεχιστεί η διαβούλευση με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση