GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FT: Τα τέσσερα σενάρια για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας

Τις τέσσερις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financi...

FT: Τα τέσσερα σενάρια για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας

Τις τέσσερις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, οι οποίοι παρομοιάζουν την πολιτική κατάσταση της Ελλάδος με αυτή του 2010.

Ειδικότερα ο αρθρογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μίνχαου, σε άρθρο του με τίτλο "Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές ακόμα καταστροφικές εβδομάδες σαν αυτή", ο Μίνχαου υποστηρίζει πως πολιτικά η κατάσταση γύρω από την Ελλάδα είναι εξίσου κακή όσο ήταν το 2010, όταν ξεκίνησε η ελληνική κρίση χρέους.

"Ήταν μία εντελώς καταστροφική εβδομάδα για την οικονομική διπλωματία. Το μόνο που μας χωρίζει από το Grexit είναι μερικές ακόμη εβδομάδες σαν κι αυτή", τονίζει.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο των Financial Times η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της έχουν μόνο λίγες ημέρες για να αποφασίσουν πως θα τα καταφέρει η χώρα τους επόμενους τέσσερις μήνες και στη βάση αυτή οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πρέπει να συμφωνήσουν κατά τη συνεδρίασή τους την Τετάρτη εάν θα βάλουν μέχρι το Μάρτιο τα κεφάλαια που απαιτούνται για να καλυφθούν οι δεσμεύσεις δαπανών της κυβέρνησης.

Κατά τον ίδιο ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει ουσιαστικά τέσσερις επιλογές για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της Ελλάδας τους επόμενους μήνες:

α) Η πρώτη επιλογή είναι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

β) Η δεύτερη επιλογή είναι να ζητήσει να αποδεσμεύσει η ΕΚΤ τις πληρωμές τόκων και τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που απέκτησε κατά τη διάρκεια της κρίσης.

γ) Η τρίτη επιλογή είναι να βρει τα λεφτά από κάπου αλλού, π.χ. από τη Μόσχα που έχει ήδη σηματοδοτήσει την προθυμία της να βοηθήσει επί της αρχής.

δ) Η τέταρτη επιλογή είναι να εκδοθεί ένα παράλληλο νόμισμα, μόνο για την εγχώρια αγορά, για να χρηματοδοτηθούν οι δημόσιες δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση