GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίσιο τέλος για το πλήρωμα του "Goodfaith" στην Άνδρο

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια για τα 22 μέλη του φορτηγού πλοίου "Goodfaith" το οποίο τα ξημερώματα προσάραξε σε ακτή ...

Αίσιο τέλος για το πλήρωμα του

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια για τα 22 μέλη του φορτηγού πλοίου "Goodfaith" το οποίο τα ξημερώματα προσάραξε σε ακτή στην Άνδρο λόγω των ισχυρών ανέμων και της εισροής υδάτων που παρουσίασε.

Πάνω στο πλοίο, παραμένουν τέσσερις ναυτικοί, ενώ δύο ελικόπτερα "σούπερ πούμα" περισυνέλεξαν από το πλοίο 18 μέλη του πληρώματος που τα μετέφεραν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και στο ελικοδρόμιο της Άνδρου.

Κοντά στο φορτηγό πλοίο έχει φθάσει ήδη ρυμουλκό από τον Πειραιά, ενώ αναμένονται άλλα δύο.

Η κατάσταση του πλοίου προς το παρόν είναι δύσκολη να εκτιμηθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σημείο.

Χθες, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Αντίκυρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που βρίσκονταν στη διαδικασία μεθόρμισης από τις λιμενικές εγκαταστάσεις του "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε." σε ασφαλές αγκυροβόλιο, λόγω μηχανικής βλάβης, προσέκρουσε στην πλώρη άλλου φορτηγού πλοίου που ήταν προσδεδεμένο στον ίδιο προβλήτα της λιμενικής εγκατάστασης. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Στο μεταξύ στη Σίκινο μεταφέρεται με τη βοήθεια ρυμουλκού το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Μελίνα ΙΙ" που με επταμελές πλήρωμα ήταν από χθες ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου.

Το πλοίο, κενό επιβατών, ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει μία από τις προπέλες και να τεθεί εκτός λειτουργίας η μία μηχανή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση