GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος κέρδισε τη μάχη για το όνομα «neaellada.gr»...

Μια διαμάχη μηνών μεταξύ του επικοινωνιολόγου Δημήτρη Τζιώτη και του κόμματος «Νέα Ελλάδα» έληξε σήμερα έπειτα από σχετική απόφαση του Δι...

Μια διαμάχη μηνών μεταξύ του επικοινωνιολόγου Δημήτρη Τζιώτη και του κόμματος «Νέα Ελλάδα» έληξε σήμερα έπειτα από σχετική απόφαση του Δικαστηρίου.
Το κόμμα με προσφυγή του στη Δικαιοσύνη ζητούσε πλήρη δικαιώματα για το domain name «neaellada.gr» και άμεση προσωρινή απενεργοποίηση του, ωστόσο η Δικαιοσύνη απέρριψε τα αιτήματα του κόμματος δικαιώνοντας τον επικοινωνιολόγο.

Ο κ. Τζιώτης ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, στις δικαστικές αρχές ότι είχε κατοχυρώσει ήδη από το 2001 το domain name, δηλαδή σε χρόνο προγενέστερο από την ίδρυση του κόµµατος ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (2010), ενώ κατά το ίδιο έτος ξεκίνησε και η λειτουργία του, με τη σχετική ιστοσελίδα-ιστότοπος να λειτουργεί ως µέσο ανάδειξης ριζοσπαστικών πολιτικών και κοινωνικών θέσεων του προοδευτικού ιδεολογικού χώρου.

Επιπλέον, ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε χρησιμοποιήσει το «neaellada.gr» το 2007, όταν είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, για να δημοσιοποιήσει τις προγραμματικές του θέσεις (οι οποίες είχαν κατατεθεί και στα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ περιεχόµενες σε βιβλίο προγράµµατος µε τίτλο «Αλλάζουµε την Ελλάδα - Νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νέα Ελλάδα») «διατυπώνοντας την έννοια Νέα Ελλάδα µε συγκεκριµένο πολιτικό πρόγραµµα και ξεκάθαρη ιδεολογική κατεύθυνση- «Αριστερά Σηµαίνει Μπροστά».

Παράλληλα, ο κ. Τζιώτης εξέδωσε τον Δεκέµβριο του 2007, το έργο µε τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», µέσω των εκδόσεων ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΠΕ – economia BUSINESS TANK (ISBN: 978-960-8386-63-1), προσδίδοντας ολοκληρωµένη µορφή στις ιδεολογικές και πολιτικές του απόψεις, µε κεντρικό άξονα τη σύλληψή του για την Νέα Ελλάδα. Μάλιστα στο οπισθόφυλλο του έργου φαινόταν και ο δικτυακός τόπος «www.neaellada.gr», υπογράμμισε.

Μάλιστα ο ίδιος εξήγησε ότι «η ιστορική βάση της έννοιας «Νέα Ελλάδα» ανήκει στο χώρο της Αριστεράς, καθώς διατυπώνεται από το ΕΑΜ για πρώτη φορά ρητά τον Οκτώβριο του 1941, το οποίο σε διακήρυξη του προς τον Ελληνικό λαό, αναφέρει “… Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, µα το έπαθλό του αξίζει κάθε θυσία. Και το έπαθλο αυτό θα είναι µία Νέα Ελλάδα, ελεύθερη και ανεξάρτητη, κτήµα του λαού της”».

Αναφερόμενος στις προβαλλόμενες θέσεις της ιστοσελίδας και του κόμματος, υποστήριξε ότι το «neaellada.gr» «αποτύπωνε και αποτυπώνει το όραµα της Αριστεράς, της αλλαγής και της προοδευτικής παράταξης, σύµφωνα µε την ιστορική συνέχεια της έννοιας Νέα Ελλάδα», ενώ η ιστοσελίδα του κόμματος απηχεί θέσεις ενός δεξιού, λαϊκού, εθνικού κόµµατος.

Τέλος, σχετικά με την ιστορία του ονόματος Νέα Ελλάδα ο κ. Τζιώτης σημείωσε ότι «έχει αποτελέσει σύνθηµα του ΕΑΜ ήδη από τον Οκτώβριο του 1941, ως προεξετέθη, καθώς και τίτλο πολλών εφηµερίδων της Αντίστασης, αλλά και σταθερή διακήρυξη των µεταδικατορικών διαδηλώσεων, αποτέλεσε δε τον τίτλο της επίσηµης εφηµερίδας του ΚΚΕ πριν από τη νοµιµοποίηση του το 1974, ενώ και ο Ανδρέας Παπανδρέου το χρησιµοποίησε ως κεντρικό εκλογικό του σύνθηµα από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και µέχρι τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση