GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αγαπημένη συνήθεια της Nutella μέσα στην ιστορία

Ο Michele Ferrero, ο οποίος έφυγε το Σάββατο από τη ζωή, έγινε ο πρώτος Ιταλός βιομήχανος της μεταπολεμικής περιόδου, που άνοιξε εγκατ...

Η αγαπημένη συνήθεια της Nutella μέσα στην ιστορία

Ο Michele Ferrero, ο οποίος έφυγε το Σάββατο από τη ζωή, έγινε ο πρώτος Ιταλός βιομήχανος της μεταπολεμικής περιόδου, που άνοιξε εγκαταστάσεις και λειτουργικές έδρες στο εξωτερικό, κάνοντας την εταιρεία ένα διεθνή όμιλο. 

Πρέπει να πάμε πίσω την δεκαετία του σαράντα για να ανακαλύψουμε τις ρίζες αυτής της επιτυχίας. Στα χρόνια που οι κύριοι Piera και Pietro, γονείς του Michele, κατόρθωσαν να μετατρέψουν ένα ζαχαροπλαστείο σε εργοστάσιο. 

Η Nutella "γεννήθηκε" στη δεκαετία του 40 από τον Pietro Ferrero, ιδρυτή της Ferrero Company. Εκείνη την εποχή υπήρχε έλλειψη σοκολάτας λόγω των χαμηλών ποσοτήτων κακάο εξαιτίας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

O πατέρας Ferrero χρησιμοποίησε φουντούκια που υπήρχαν σε αφθονία στη βορειοδυτική Ιταλία (Piedmont region) για να αυξήσει τις προμήθειες σοκολάτας.

Η Nutella στην αρχική της μορφή ονομαζόταν “Pasta Gianduja”. Το πρώτο συνθετικό (Pasta) σημαίνει πάστα και το δεύτερο (Gianduja) αναφέρεται σε έναν καρναβαλικό χαρακτήρα που θα βρούμε στις πρώτες διαφημίσεις του προίοντος.

Η Pasta Gianduja αρχικά κυκλοφόρησε σε καρβέλια τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε οι μητέρες να κόβουν κομμάτια και να φτιάχνουν sandwich στα παιδιά τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά παιδιά πετούσαν το ψωμί και έτρωγαν μόνο την Pasta Gianduja.

Αυτά τα πρώτα αποφασιστικά βήματα τα οφείλουν στα προϊόντα που έφεραν στον κόσμο, ο Pietro Ferrero και ο γιός του Michele, τότε πολύ νέος. 

O Michele Ferrero

Ενας άλλος παράγοντας επιτυχίας ήταν το αποτελεσματικό δίκτυο πωλήσεων που οργανώθηκε από τον Giovanni, αδελφό του , ο οποίος πέθανε νέος το 1949. 

Το 1959 ο όμιλος Ferrero εγκαθίσταται σε ένα εργοστάσιο κοντά στην γαλλική πόλη Ρουέν. Βρήκαν εκεί ένα εργοστάσιο υφασματοποιίας και έκριναν ότι οι εργάτες υφασμάτων είχαν εξειδίκευση χρήσιμη στη σοκολατοποιία.
Το εργοστάσιο λανσάρει από το 1961 τα σοκολατάκια Mon Chéri και ένα νέο άλλειμα με την ονομασία  La Tartinoise, το γαλλικό αντίστοιχο της « Supercrema».

Το 1964 ο όμιλος Ferrero κρίνει ανεπιτυχές το όνομα « Supercrema» και ψάχνει μια ονομασία που να συμπεριλαμβάνει τη λέξη «φουντούκι». Πέφτουν στο τραπέζι οι ονομασίες  Nutsy, Nutina, Nussina και Nusscrem. Επιλέγεται τελικά το Nutella.

Η ιστορία της Ferrero έφτασε στη Τρίτη γενεά. Ο Pietro και ο Giovanni Ferrero, γιοί του Michele και της Maria Franca, είναι στην αρχηγία του Ομίλου σαν διαχειριστές. Υπό την καθοδήγησή τους, η επέκταση της εταιρείας συνεχίζεται. Είναι επομένως ένα σύνολο που βασίζεται και σήμερα όπως και στο παρελθόν σε μια οικογενειακή δομή. 

Εν συντομία, πίσω από το σήμα, τα ισοζύγια και την επέκταση μιας εταιρείας πολυεθνικής, υπάρχει μια ιστορία του παρελθόντος του παρόντος και του μέλλοντος μιας ιδιοφυούς και δυνατής οικογένειας του Πιεμόντε. 

με πληροφορίες από ferrero.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση