GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NYT- Στα 474 δισ. δολάρια το έλλειμμα των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα υποβάλει ένα σχέδιο προϋπολογισμού ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2016 σή...

NYT- Στα 474 δισ. δολάρια το έλλειμμα των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα υποβάλει ένα σχέδιο προϋπολογισμού ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2016 σήμερα, Δευτέρα, το οποίο θα προβλέπει ένα έλλειμμα ύψους 474 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή ίσο με το 2,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕγχΠ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Το σχέδιο προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κράτους προβλέπει ότι το έλλειμμα θα ανέλθει σε $687 δισεκατομμύρια ως το 2025, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ το χρέος θα εξακολουθήσει να αυξάνεται κάθε χρόνο και θα συνεχίσει να βρίσκεται κατά προσέγγιση στο 75% του ΑΕγχΠ.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει εξάλλου δαπάνη $105 εκατομμυρίων για τη χορήγηση βοήθειας στους Αμερικανούς εργαζομένους που έχουν πληγεί από τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου τις οποίες έχουν συνάψει οι ΗΠΑ, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση