GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Σαμαράς στο ΕΛΚ: «Στόχος μου η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας...»

«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, για αυτό είμαι εδώ. Και βέβαια η αίσθηση αδιεξόδου δεν βοηθάει», δήλωσε ο...

«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, για αυτό είμαι εδώ. Και βέβαια η αίσθηση αδιεξόδου δεν βοηθάει», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Επισήμως κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των ηγετών του ΕΛΚ ήταν η κρίση στην Ουκρανία, καθώς όμως μετά το χθεσινό Eurogroup η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων παραμένει σε εκκρεμότητα με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και την Αθήνα να δέχεται πολλαπλές πιέσεις, στο περιθώριο των συζητήσεων στο ΕΛΚ τέθηκε και το ελληνικό ζήτημα.
Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκε στη γραμμή στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και όχι σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους Ευρωπαίους να επιδείξουν και εκείνοι από την πλευρά τους συμβιβαστική διάθεση για να βρεθεί λύση, με προϋπόθεση βέβαια όπως τόνιζαν συνεργάτες του να μην υπάρξει ρήξη.
Το μήνυμα του σύμφωνα με πληροφορίες συνοψιζόταν στην έκκληση να μην επιδειχθεί τιμωρητική διάθεση έναντι της Ελλάδος και να μην τραβήξουν οι εταίροι την πρίζα της χρηματοδότησης.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε διμερή συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, ενώ στο περιθώριο των εργασιών του ΕΛΚ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γ. Ντολ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, καθώς και τους πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας Ε. Κέννυ, της Ισπανίας Μ. Ραχόι, της Πορτογαλίας Π. Π. Κοέλιο, της Φινλανδίας Αλ. Στουμπ, (τεσσάρων χωρών δηλαδή, που επιδεικνύουν σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας, προκειμένου να μην εκτεθούν στο δικό τους εσωτερικό ακροατήριο).
Συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπ. Μπορίσωφ, της Ουγγαρίας Β. Όρμπαν, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Μ. Μπαρνιέ, τον Επίτροπο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν και την επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Σουηδίας Άννα Κίνμπεργκ Μπάτρα.
Δεν είχε συνάντηση πάντως με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση