GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O χιονιάς κάλυψε το κέντρο και τα νότια προάστια

Κείμενο-φωτογραφίες: Γιώργος Λαμπίρης Αρκετά έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στην Αττική στη διάρκεια της νύχτας, όπου το χιόνι κ...

O χιονιάς κάλυψε το κέντρο και τα νότια προάστια

Κείμενο-φωτογραφίες: Γιώργος Λαμπίρης

Αρκετά έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στην Αττική στη διάρκεια της νύχτας, όπου το χιόνι κάλυψε αρκετές περιοχές, ακόμα και στα Νότια Προάστια, αλλά και το κέντρο της Αθήνας. 

Παρόλ' αυτά οι αρμόδιες αρχές της περιφέρειας ήταν σε ετοιμότητα, χρησιμοποιώντας αλάτι και κατάφεραν να διατηρήσουν προσβάσιμους τους περισσότερους δρόμους του λεκανοπεδίου. 

Μιλώντας στο news.gr, ο αντιπεριφεριάρχης Αττικής, υπεύθυνος για τον Βόρειο Τομέα, Γιώργος Καραμέρος δίνει την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή. 

"Δεν αντιμετωπίσαμε παρά τη χιονόπτωση στη διάρκεια της νύχτας κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Πλέον έχουμε γίνει ειδικοί με το χιόνι. Γι' αυτό και καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτούς όλους τους κεντρικούς δρόμους. Στην Κηφισίας ρίξαμε αρκετό αλάτι, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τη Μεσογείων. Κλείσαμε κατ' επιλογήν την Παλιά Εθνική Οδό Θηβών-Κορίνθου, το δρόμο πάνω από το τελεφερίκ στην Πάρνηθα, καθώς και το δρόμο μετά το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414 στην Πεντέλη. Δεν θέλαμε να ρίξουμε εκεί εκατοντάδες τόνους αλάτι, δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές πρόσβασης αντί των προαναφερόμενων δρόμων, οι οποίοι παραμένουν προς το παρόν κλειστοί".

Σχολεία κλειστά λόγω κακοκαιρίας

"Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Πεντέλη και Μελίσσια, καθώς και στη Νέα Ιωνία. Έχουν ανοίξει κανονικά στην Κηφισιά και σε όλους τους υπόλοιπους δήμους του Βορείου Τομέα θα είναι ανοιχτά μετά τις 10.00", λέει ο κύριος Καραμέρος. 

"Ωστόσο παρά το γεγονός ότι είχαμε χιόνι και πάγο, έχουμε έναν ολόλαμπρο ήλιο και αναμένεται να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της ημέρας", πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα. 

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, γενικά αίθριος ο καιρός

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -7 έως 8 στη βόρεια Ελλάδα, -1 έως 10 στη δυτική Ελλάδα, -6 έως 9 στο βόρειο Αιγαίο και από 1 έως και 10 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από τα ανατολικά – βορειοανατολικά έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένιση από τα βόρεια.

Πού θα χρειαστείτε αλυσίδες στην Αττική

Αντιολισθητικές αλυσίδες θα χρειαστείτε τόσο στη λεωφόρο Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου, στο ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο.

Λόγω χιονιού έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στην Καισαριανή, στο ύψος του νεκροταφείου, προς Καλοπούλα, λόγω πάγου, αλλά βρίσκονται εκεί μηχανήματα του δήμου, που ρίχνουν αλάτι, γι αυτό αναμένεται σύντομα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Διαβάστε ό,τι θέλετε να ξέρετε για τον καιρό στο weather.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση