GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αντίδραση του Spiegel στα περί "κουρέματος" Βαρουφάκη

Τη μήνιν τόσο των Γερμανών αλλά και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων φέρεται να προκαλούν οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνν...

Η αντίδραση του Spiegel στα περί

Τη μήνιν τόσο των Γερμανών αλλά και άλλων ευρωπαίων αξιωματούχων φέρεται να προκαλούν οι δηλώσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, περί "κουρέματος".

Σε άρθρο του περιοδικού Spiegel με τίτλο: "Οργή για τις δηλώσεις Βαρουφάκη" τονίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη Τρίτη που ενέκρινε την παράταση του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα κατά τέσσερις μήνες, διάφοροι συμμετέχοντες προειδοποίησαν τους Έλληνες να είναι συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους, ιδιαίτερα τις ημέρες πριν από τις δύσκολες ψηφοφορίες σε κοινοβούλια χωρών - μελών, καθώς, εκτός από τη Γερμανία, θα γίνουν ψηφοφορίες και στη Φινλανδία, την Ολλανδία και την Εσθονία.

"Τα πάντα είναι τώρα επικοινωνία", είπε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με συμμετέχοντες στο Eurogroup.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Βαρουφάκης δεν έδειξε συγκράτηση. Λίγο μετά την έγκριση του Eurogroup, o υπουργός Οικονομικών ζήτησε και πάλι διαγραφή του χρέους της Ελλάδας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Επιπλέον, σε συνέντευξή του στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, εμφανίσθηκε να προειδοποιεί τον Σόιμπλε και τους άλλους Ευρωπαίους ομολόγους του: "Εάν νομίζετε ότι είναι καλό να προκαλέσετε ασφυξία σε προοδευτικές κυβερνήσεις, όπως η δική μας, τότε πρέπει να προετοιμάζεστε για τα χειρότερα". "Με τον τρόπο αυτό, εκνευρίζει ο Βαρουφάκης θεσμούς, που πρέπει να εκταμιεύσουν δισ. ευρώ", λένε στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μάλιστα το Spiegel αναφέρει ότι ο Σόιμπλε κάθε φορά παρακολουθεί έκπληκτος τις δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση