GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή στο Βερολίνο για σκίτσο με τον Σόιμπλε ως αξιωματικό των SS

Την οργή του Βερολίνου προκάλεσε γελοιογραφία που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής, στην οποία ο Γερμανός υπουργός ...



Την οργή του Βερολίνου προκάλεσε γελοιογραφία που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής, στην οποία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιάζεται ως αξιωματικός των SS.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ σχολίασε ότι ισχύει η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης και για τον λόγο αυτόν κάνει και ο ίδιος «προσωπικη χρήση αυτής της ελευθερίας».

Έτσι, χαρακτήρισε το σκίτσο «αηδιαστικό» και συμπλήρωσε ότι ο σκιτσογράφος θα πρέπει «να ντρέπεται».

Το συγκεκριμένο σκίτσο, στο οποίο ο Σόιμπλε εμφανίζεται να λέει «επιμένουμε στο σαπούνι από το λίπος σας, συζητάμε για το λίπασμα από τις στάχτες σας», προκάλεσε και την αντίδραση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, η οποία σε επιστολή της προς την Αυγή έκανε λόγο για απαράδεκτη και ατυχέστατη επιλογή του γελοιογράφου.

«Κάποιες πτυχές της Ιστορίας, απλά δεν προσφέρονται για χιούμορ, πρέπει να στέκονται πολύ πιο ψηλά από την εφήμερη χρήση για λόγους φτηνής κατανάλωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε το σκίτσο αισχρό και προσβλητικό για την ισραηλιτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση