GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Sueddeutsche Zeitung: Eurogroup σε ρυθμούς… συρτού

Ευρω-συρτάκι χορεύουν οι υπουργοί την Παρασκευή αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung παρομοιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον παραδο...

Sueddeutsche Zeitung: Eurogroup σε ρυθμούς… συρτού

Ευρω-συρτάκι χορεύουν οι υπουργοί την Παρασκευή αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung παρομοιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον παραδοσιακό ελληνικό χορό από την ταινία "Ζορμπάς ο Έλληνας" υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή τη φάση ο ρυθμός είναι αργός.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ιδιαίτερα στην καταστροφική δυσπιστία που υπάρχει σε αυτή τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στις χώρες και τους υπουργούς -για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό στην ιστορία του ευρώ. Κάνει λόγο για έλλειμμα καλής διάθεσης απέναντι στην ελληνική επιστολή, αλλά και για πισώπλατα μαχαιρώματα που καθορίζουν την αξιοπιστία των παικτών στη διαπραγμάτευση. Και χωρίς αξιοπιστία. υπογραμμίζει, δεν υπάρχει υπουργός που θα έβαζε την υπογραφή του σε μια συμφωνία. Είναι άσκοπο να διαφωνούν για το αν η επιστολή από την Αθήνα περιλαμβάνει πλέον τις αναγκαίες δεσμεύσεις ή όχι συνεχίζει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι με απλή παρατήρηση η επιστολή αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας.

Δεν πρόκειται για ένα δάνειο γέφυρα ή λίγες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις, αλλά δισεκατομμύρια που θα επηρεάσουν τους κανόνες της ευρωζώνης στην ευελιξία του νομίσματος. Ο συντάκτης του δημοσιεύματος υπογραμμίζει ότι ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση έχει προβλήματα με την κλιμάκωση της διαφωνίας από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση