GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένοχος ο Ντίνος Μιχαηλίδης για τα TOR-M1

Την ενοχή του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρή...

Ένοχος ο Ντίνος Μιχαηλίδης για τα TOR-M1

Την ενοχή του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος στη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας 'Ακη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο εξέδωσε πριν λίγο την απόφαση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση σύμφωνα με την οποία "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται».

Οι δικαστές έκριναν ότι προέκυψαν επαρκεί στοιχεία ώστε να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της δωροδοκία και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κατά περίπτωση.

Εκτός από τον Ντίνο Μιχαηλίδη, κατηγορούμενοι για την διακίνηση για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου πολλών εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από παράνομες αμοιβές από την αγορά των ρωσικών συστημάτων είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του πρώην κύπριου υπουργού, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ ο πρώην νομικός Σύμβουλος του ελληνικού κράτους Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγος του Μαρία Σοφού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα ο οποίος ισχυρίζεται πως ο πρώην Κύπριος πολιτικός το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντας του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Σε λίγη ώρα το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του επί των ποινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση